Привет колеги, изпитвам сериозни затруднения при отстраняването на проблема от заглавието.Вече минах през два сервиза (единия форумен) и редица диагностики, но проблема си остава Проблема се изразява в падане на оборотите и загасване на двигателя при движение или на място от време на време.Диагностиката показва следното: (след изтриване на грешките)P0504 - Ключ за спирачката - сегашноP0101 - Сигнал за измерване на въздушния поток - сегашноP0111 - Сигнал от сензора за температурата на всмуквания въздух - сегашно(преди изтриване на грешките)P2085 - Температура за изходните газове пред катализатор филтър за частици (CPF) - прекъсваP0335 - Сензор за оборотите на двигателя - прекъсваP0504 - Ключ за спирачката - сегашноP0101 - Сигнал за измерване на въздушния поток - сегашноP0111 - Сигнал от сензора за температурата на всмуквания въздух - сегашноКлиматик - B1906 - Сензор за замърсяване - сегашноP1722 - Сигнал за скоростта на двигателя - прекъсваP0813 - Непознат код за грешка*** на таблото не светят никакви предупредителни лампи към момента ***Объркването за мен, дойде от факта, че не ми беше предложен вариант за оправяне на проблема.Още повече, не съм сигурен, дали самата диагностика е направена с подходящата апаратура,тъй като не съм запознат в детайли с марката, колата я купих преди 2 седмици за жена ми,и дори в понеделник изпускам срока за пререгистрация, така че моля помагайте със съвет, къдеда я закарам за да се реши този досаден проблем.Колата е поддържана до момента в Александър Ауто Пловдив ако има значение.Благодаря за вниманието.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с играещи обороти Fiat Croma 194 1.9mjet 16v 150
Collapse
X
-
Във втория тест има засечена грешка със сигнала от датчика на коляновия вал!От него със сигурност може да огасне колата.Не си споделил никакви живи данни и за това се въздържам от други предположения.От потока на въздуха и неговата температура няма да огасне нито пък от това че ключето на спирачния педал отчита нещо си!Успех!
-
Колеги смених дебитомера, въздушен и горивен филтри и датчик на хол. Ще покарам този уйкенд да видим ще остане ли проблема и ще пиша в темата.Забелязах и още нещо неприятно, немога да настроя часовника и датата, тези менюта не излизат.Как става точно това нещо, ако някой знае нека да сподели, колата е с навигация.
Коментар
-
g_georgiev написа:Забелязах и още нещо неприятно, немога да настроя часовника и датата, тези менюта не излизат.Как става точно това нещо, ако някой знае нека да сподели, колата е с навигация.
Коментар
-
Колеги, лоши новини. Колата днес пак изгасна като завивах в една уличка. 5 дни не беше гаснала.Впоследствие запали от втория път като след това изгасна на няколко пъти в същата уличка.След 5тото стартиране вече не угасна. Светна една лампа на таблото:Вече започвам да се изчерпвам на идеи, акумулатора също е нов на няколко дни. Имам чувството, че след всяко угасване светва различна лампа,и започвам да се доближавам до предположението на колегата "Mury" по нагоре за наводенен комп или пък проблем с дизеловото гориво.Напълних след проблемите догоре maxxmotion дизел и ще пиша ако има промяна.
Коментар
-
Колеги помагайте! От 4 дни имам същия проблем на стило 1.9 жтд 115к.с.- при ниски обороти гасне, а от вчера турбото не се включва и колата няма мощност. Днес я закарах на диагностика и ми казаха, че излиза грешка за въздушния поток, като ми казаха, че може да е от дебитомер. Дайте съвет какво да правя
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар