Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.9D 65HP

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava 1.9D 65HP

Колеги , налага ми се втора кола и мога да взема евтино една дизелова Брава. Въпросът ми е технически - 1.9 атмосферен дизел много ли е зле ? Не съм имал досега дизелова кола , колата ще се ползва на къса дистанция 35+35 км ежедневно, извънградско без никакви скоростни отсечки. Колата изглежда добре , мотора е чист и пали пъргаво, НО ми се иска да се допитам до вещи и знаещи в материята на италианския дизел хора. Моля колеги със същия мотор да споделят мнение, от вас зависи дали ще се навия на колата...глас народен глас божи . Предварително благодаря на всеки споделил опита си с този мотор. Не можаха да ми споделят каква ГНП има , но ще сложа снимка.
    Прикачени файлове

Мотора е 75 к.с.Нямам наблюдения, но колко пък тънко да ти я дават? Около 1000 лв?Ценово, разхода ще ти е по-добър към 10/15/20%, ако вземеш бензинова кола с газова уредба, но ако ти плащат горивото си вземи дизел Крайните ми впечатления от четеното из форума за този двигател са, че нито е по-икономичен, нито по-вървящ от TD 100 и JTD105.Съответно е малко по-безпроблемен заради липсата на турбо. По-рядък е от горните и частите втора употреба са по-малко.Тук има една тема с малко данни за разхода:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=22001Защо не разгледаш и други предложения, стига да имаш финанси Добър вариант, стига да е в движение и без сериозни забележки:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...нзинова, с газова уредба:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...4&slink=6w4wvt
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Конкретно това е същия мотор като при типо 1.9ТД...или поне почти същия с изключение че няма турбина...а той е доволно здрав...личен опит...и над 300 000км на старото типо...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Потвърждавам,това е стария мотор от Типо/Темпра ,там също го има във версия без турбо както е на това Браво.Мотора е изключително прост,здрав и надежден стига да е в добро състояние в момента.На 99,9% съм убеден че е със механичено ГНП Лукас,което мен а и теб не трябва да те плаши.Помпата се ремонтира при това със гаранция ако или когато има нужда.Не очаквай да те впечетли със динамикаПоздрави!

Коментар

M5kov написа:
          Мотора е 75 к.с.
          Моторът е 48 киловата. 48 * 1.36 65

Коментар

ogi28b написа:
            M5kov написа:
            Мотора е 75 к.с.
            Моторът е 48 киловата. 48 * 1.36 65
            Ъ... Че навсякъде го пишат 75, че и по калниците съм виждал? Да няма и такъв вариант?
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Това не е ТД75! -тук има турбо!Това е Д 65-старата атмосверка!

Коментар

В Брава и Браво единственият атмосферен дизелов двигател, който се монтира, е този - 48 киловата. Всички други са турбодизелови.

Коментар

Working...
                X