Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вероятно заминаващо си турбо Fiat Palio

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivel написа:
    белият пушек е признак на неизгоряла нафта вследствие на заминало турбо,така,че правилно ти е казал майстора.поздрави
    Аз пък бих казал, че белия пушек е признак на не изгоряла нафта вследствие на малко въздух. Сега дали смукателния колектор е запушен или нещо друго е друга тема.Ако проблема е в смукателния колектор се хваща много лесно на диагностика. Затова колегата не е лошо първо да провери по лесните и евтини неща от колкото да се мята на скъпи ремонти.

Коментар

Просто искам да знам турбините еднакви ли са или не са

Коментар

Колега, преди да се засилиш да сменяш турбината фиж турбо пътищата дали са наред. После ако има вариант с диагностика да видите какво налягане прави турбината.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

bat_van4o написа:
          Просто искам да знам турбините еднакви ли са или не са
          Турбините са еднакви,ето и номера;46424102.Доста е скъпичка.
          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Нека и аз да каже нещо! Помиришете пушека на какво мирише!!!!Ако е нафта то си мирише на нафта и люти на очите.Това може да се случи само ако горивото се впръсква прекалено късно!!!!!Има и вероятност от пикаещ разпръсквач,но тогава има и характерен звук от мотора и не може да се обърка.Ако е масло,тогава вариантите са турбо,сигменти,гумички на клапани.Този модел е със турбо коректор на ГНП-то и от там може да се вземе сигнал и да се провери дали турбото надува и колко надува!Ползва се манометър и тройник,теста трябва да е под товар!Ако се съмняваш във турбото извадете маркуча който влиза във смукателния колектор(да си взема въздух от атмосверата) и ако пушека изчезне, оставям заключението на вас! :D Англичаните казват ,че "ефтиното излиза скъпо" ! За съжаление го разбираме чак като ни дойде на главата!Успех!

Коментар

Благодаря ви най сърдечно. Веднага намерих фият на части и турбо на изгодна цена. Писах на колегата да ми прати VIN номера на колата за да видим дали са еднакви, надявам се пак с ваша помощ. А ето и обявата. http://olx.bg/fiat-punto-1-7-td-70ks...asti-i42764987

Коментар

bat_van4o написа:
                Благодаря ви най сърдечно. Веднага намерих фият на части и турбо на изгодна цена. Писах на колегата да ми прати VIN номера на колата за да видим дали са еднакви, надявам се пак с ваша помощ. А ето и обявата. http://olx.bg/fiat-punto-1-7-td-70ks...asti-i42764987
                Е специално ВИН-а няма да е еднакъв.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А какво да го накарам да погледне, за да разбера дали са еднакви ?

Коментар

Колеги, намерих турбо за фият пунто 1.7 TD 69 к.с. Другите турбини които ми излизат са за 63 к.с. Това ли са двата двигателя на тези коли.Да купувам ли ?!

Коментар

bat_van4o написа:
                      Колеги, намерих турбо за фият пунто 1.7 TD 69 к.с. Другите турбини които ми излизат са за 63 к.с. Това ли са двата двигателя на тези коли.Да купувам ли ?!
                      Къде го намери а провери ли го? Луфт, ала бала, тинтири минтири.

Коментар

След смяна на водна помпа и съмнения за заминало турбо се оказа, че проблема е в главата, както някой тук предположи. Или е спукана или има изместване. Да се надяваме, че е поправимо и е само тва Какви биха могли да са последствията ? Извинявам се че не се вглеждах в думите на тези колеги, които твърдяха, че не е турбо. !

Коментар

колега не знам колко на далавера си взел колата, на ще вземеш 300 лева от моргата за нея - махай я и си купи нещо читаво, в голям сериал ще се вкараш иначе.Препоръка: не купувайте коли за по 1000-1500 лева

Коментар

След смяната на водна помпа, гарнитура и две тапи на главата, почистване на двигателя и цялата водна система и още 290 лева за ремонт, ситуацията си остава същата. Колата си върви и във високите обороти пуши силен бял пушек. Да сменя ли и турбото, колеги ?

Коментар

Не, че нещо, но човекът, който ти прави колата да не може да различи горене на вода от горене на масло, то не е добре работата.За това като съвет ще ти дам - отиди на друго място за диагностика и съвет.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                                Не, че нещо, но човекът, който ти прави колата да не може да различи горене на вода от горене на масло, то не е добре работата.За това като съвет ще ти дам - отиди на друго място за диагностика и съвет.
                                Самата истина е това което ВО ти казва, не се ли разбере какво гори двигателя идейте може да са много и все да са грешни.

Коментар

Working...
                                X