Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гасне като загрее Punto Jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гасне като загрее Punto Jtd

Имам следния проблем.Когато колата загрее горе долу до средата на скалата и угасва.Та по прочетох из форума за тоя датчик на коляновия вал.Искам да попитам и други препатили дали и при тях е бил такъв симптома.И ако е важно светва една лампа на таблото с двигателче ли е ,помпа ли не знам на какво прилича .Някъде четох .че като въртя на стартер ако не помръдва оборотомера значи е от него.Та въртя си ама нищо не отчита.Дори когато я прбирахме с дърпане наррочно дадох на скорост да превърти и пак оборотомера не показваше нищо.Ако някой може да помогне ще съм благодарен.П.СПри студен двигател проблем няма .

Ето тази лампа свети и не иска да пали.Не знам дали има връзка с нафтата.По принцип не зареждам на Петрил ,но днес направих изключение.Та може ли нещо горивен филтър да се е задръстил и пак да свети тая лампа?Иначе и в движение и на празен ход,като загрее и угасва колата и така.Има ли как да го замеря тоя датчик с мултицет ?Моля помогнете.
    Прикачени файлове

Коментар

Сменяй датчика на коляновия.Щом "оборотите ги няма" при неуспешното стартиране на ДВГ - той е.Иначе - да. Това са симптомите. Всеки датчик умира по "свой начин". Моя умря от раз в най-неподходящия момент.Очаквай цени за този датчик от 30 до 60 лева. Не се наемам да ти препоръчвам марка.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
        Сменяй датчика на коляновия.Щом "оборотите ги няма" при неуспешното стартиране на ДВГ - той е.Иначе - да. Това са симптомите. Всеки датчик умира по "свой начин". Моя умря от раз в най-неподходящия момент.Очаквай цени за този датчик от 30 до 60 лева. Не се наемам да ти препоръчвам марка.
        Благодаря ти за мнението.Днес ще идва един познат да я закачим на компа да сме сигурни.Иначе тази заран запали и без проблеми.Извадих датчика.При ваденето ми направи впечатление че най отпред имаше една шайба .Малко не логично ми се видя тя.ЗА това като го връщах на мястото му не я сложих.И пак си запали без нея.Някой може ли да каже каква роля играе тая шайба?Иначе о-пръстена е ок ако някой си мисли че за него говоря.Може ли тая шайба да е държала датчика малко по отдалечен и за това да не отчита правилно.

Коментар

Закачихме я на компа.Дава грешка синхронизация колянов-разпределителен вал.Когато загря пак угасна.Ще го поръчам утре

Коментар

Днес поръчах оригинален,ще споделя мнение като го монтирам и тествам.

Коментар

Вчера смених въпросния датчик.За сега всичко е ток и жица.Дано и аз съм бил полезен на някой.Може темата да се заключи.

Коментар

кажи откъде и за колко го купи , за да си полезен на всички

Коментар

Сега с новия датчик като въртиш на стартер оборотомера отчита ли нещо?
                  Fiat Stilo MultiJet 120 PS
                  Multiwagon

Коментар

Един познат който има сервиз ми го поръча.Мисля е от аутохит.Не обърнах внимание дали оборотомера дали отчита ,ама тя пали от раз малко трудно ще разбера.Иначе въпосния датчик на бош струва 60 лв

Коментар

Значи на боша брат му.

Коментар

Bane написа:
                        Значи на боша брат му.
                        Дали е брат или сестра му важното е колата да се оправи.

Коментар

клиентската цена на дкв на бош в еврото е 63лв,а аз го вземам с отстъпката на около47-48лв,монтирал съм доста такива и проблеми няма,така,че не се притеснявай

Коментар

ivel написа:
                            клиентската цена на дкв на бош в еврото е 63лв,а аз го вземам с отстъпката на около47-48лв,монтирал съм доста такива и проблеми няма,така,че не се притеснявай
                            Мерси за подкрепата Надявам се повече да не прави проблем че е много неприятно когато си решил да ходиш някъде и да ти се объркат плановете.

Коментар

boyan_kb написа:
                              ivel написа:
                              Мерси за подкрепата Надявам се повече да не прави проблем че е много неприятно когато си решил да ходиш някъде и да ти се объркат плановете.
                              Още по-гадно е да си някъде и да те остави "някъде". Свиркай си колега. Скоро не чакай проблеми от него. Хубавото е, че в повечето случаи тези датчици "предупреждават" преди да умрат. Когато писах, че моя умря внезапно може би не съм прав, защото месец преди това на един светофар с включен климатик колата угасна нежно, но веднага запали. Случи ми се още веднъж да угасне точно, когато бях хванал ключа да я гася паркирайки пред дома...Последния път беше от раз и внезапно, когато се прибирах от плажа в натоварен момент на пътя Созопол - Бургас - точно пред ЛУК-ойл.Угасна и по инерция се изнесох в страни. Добре, че живея на близо. Прибраха ме. Общото в гореописаните ми случаи беше, че колата си беше прилично загряла, климатикът работеше, а перките я охлаждаха... :P Ако има значение някакво де. Подмененият ми датчик е EPS ( купен за около 60 лв преди 4 години.), а старият ми ( може би и оригиналния от завода) беше на Бош.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                              X