Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от двигател - Bravo 2008 1.6 Multijet

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум от двигател - Bravo 2008 1.6 Multijet

При загрят двигател/Браво 2008 1.6 Multijet 90HP/ се чува не много силен шум наподобяващ виене, при студен нищо не се чува. Интерсува ме дали някой се е сблъсквал с нещо подобно и имате ли предположения от какво може да е. Всичко друго е наред по колата и се чудя дали да я вземам с тоя проблем, който да се окаже нещо сериозно.Благодаря Ви предварително.

Re: Шум от двигател - Bravo 2008 1.6 Multijet

Solari написа:
    При загрят двигател/Браво 2008 1.6 Multijet 90HP/ се чува не много силен шум наподобяващ виене, при студен нищо не се чува. Интерсува ме дали някой се е сблъсквал с нещо подобно и имате ли предположения от какво може да е. Всичко друго е наред по колата и се чудя дали да я вземам с тоя проблем, който да се окаже нещо сериозно.Благодаря Ви предварително.
    Предполагам говориш за колата в автокъща Хрикал - Велико Търново.http://www.cars.bg/c484679Отдавна седи там тази кола. Преди време изпратих съгледвач - не струва. А и доста палачорски е поддържана откъм двигател. Удряна е. Виж и "антифриза" на тази. Прави си сметка за останалото.ПС: Видях, че си от Лясковец и презумпцията ми е, че си гледал точно тази кола.Иначе. Не рискувай с шумен двигател. Оправя се скъпо.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

виене при загрял мотор , вероятно е някоя оптяжка на ремъците пистов или ангренажен или лагер динамо , водна помпа ,
      Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
      ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Ако колегата не го направи сам, аз ще ви осветля за изборът му с оглед коректността на този форум.
        A17DTС/S

Коментар

Днес купих колата, преди това ходих на майстор, който каза, че този шум е от разпределителният вал, но може да кара така още 20 х. км., много ми хареса този автомобил още в началото и мисля, че с коригираната цена дори и с този проблем си заслужава.

Коментар

Solari написа:
            Днес купих колата, преди това ходих на майстор, който каза, че този шум е от разпределителният вал, но може да кара така още 20 х. км., много ми хареса този автомобил още в началото и мисля, че с коригираната цена дори и с този проблем си заслужава.
            Честито, много безаварийни и дано си смъкнал доста от цената
            Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

GaTio2 написа:
              Solari написа:
              Честито, много безаварийни и дано си смъкнал доста от цената
              Благодаря, ами 6800 лв., да се надяваме след време този ремонт да се вмести в 400-500 лв.

Коментар

Мен да питаш, по-добре си го оправи от сега, поне да ти е мирна главата, ако не са ти спешни парите за друго. Или се поинтересувай и разучи от какво може да е, че от едно мнение не знам разпитай
                Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

Виенето наистина може да е от всичко, но все си мисля, че ако е от разпределителния вал по-скоро би чукалатази кола. Пробвахте ли да я чуете без обслужващия ремък ?ПС: И аз те съветвам по-скоро да отстраниш този проблем, какъвто и да е той.Честито. Двигател се оправя. На тази цена, за която си я купил можеш да си позволиш този ремонт.Ще чакаме отзиви относно новата придобивка - динамика, харч на нафта и все такива. Любопитно ми е.
                  A17DTС/S

Коментар

Solari написа:
                    Нищо лично към майстора, но повечето не са виждали фиатски дизел и на картинка. Поставената диагноза изглежда меко казано несериозна. Но пък хайе на късмет да е прав и да е нещо дребно.Е не бих казал че смяна на валове е дребен ремонт, но пък може и по- лошо да е.
                    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Working...
                    X