titan_org написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизеляците и зимата. Що е то и що не палят!?
Collapse
X
-
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
Да кажа и аз нещо като стар дизелджия - преди години, като таксиметров шофьор карах и стопанисвах два дизеляка - Опел Кадет 1.6D и Фиат Регата 1.7D. Опела не се гасеше, щото нямаше палене след това , но беше на 500000+км. Фиата ми създаде проблем само когато температурата удари -22°С. Сутринта в 4ч. имах курс за Пловдив и се наложи да паля мотора с факла. Толкова за паленето. Обикновено имаше поне една изгоряла свещ, но освен малко по-продължителното въртене на стартер, друго ядове нямаше. Искам да подкрепя колегите, които споделят, че без никакви добавки си карат колата и нямат проблеми. Истината е в здравия мотор и приличната нафта, разни локомотивни, военни и тираджийски истории могат само да ви навредят. Лично мнение.P.S. Щях да забравя - имах си и взимане-даване и с Форд Орион 1.6D, никакви проблеми и с него. Въобще дизела е много яка машина, докато не се намеси човешкия фактор.
Коментар
-
Esper написа:Са сериозно, сам не вярвах до колко едно глупаво масло се усеща при стартиране в кучешки студ.Fiat Ducato 2.5D
Lancia Kappa 2.4TDS
Коментар
-
Преди час ми се наложи да запаля Мареата и един Форд Ескорт дизел.Фиата запали от раз ,а с Форда кво чудо беше-върти хвърля бял пушек и това е.За малко да му направя факла за по лесно палене.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Хайде да кажете тази сутри как запалихте.Бравото запали от раз ,Мареата същоТемпературата тук във В.Търново е около -16 градуса.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
gumzata написа:Моето Пунто 1,7 ТД спря да пали независимо то температурата. Не съм сменял горивен филтър скоро! Ще го направя но дали е от това? Става въпрос само за първото палене за деня! Ако е по-топло пали от около 3 път ако е по-студено ми трябва баир иначе не пали изобщо! Дайте съвет! Благодаря!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:gumzata написа:Моето Пунто 1,7 ТД спря да пали независимо то температурата. Не съм сменял горивен филтър скоро! Ще го направя но дали е от това? Става въпрос само за първото палене за деня! Ако е по-топло пали от около 3 път ако е по-студено ми трябва баир иначе не пали изобщо! Дайте съвет! Благодаря!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар