...В момента при минус 7 пали от първо завъртане, малко се задъхва, вероятно акумулаторът, който не е сменян, е тръгнал да си ходи.
Както в казал шопа: "Оно е от времето!" Честно казано началото на зимата ме завари с някакво снобско мотулско 15W50 и аха-аха да наритам амукулатора (и моя е "заварен", не е сменян).Посочих му пътя на маслото обаче, насипах една сюрмашка Приста Ултра и сега на стартер до работата мога да стигна :D Са сериозно, сам не вярвах до колко едно глупаво масло се усеща при стартиране в кучешки студ.Ама и друго има - един дизел ако не пали, и без масло няма да запали по-лесно Един вид приказката за кривия и вуната от народния фолкрор Хайде, успех на дизелджиите - тоя месец е един добър тест...
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
купих си уж хубава нафта на 1.60 литъра иза 500 км смених 2 пъти горивен филтър--имали смисъл да се набутваме с скапани нафти от туби---вече не пипам такива нафти
Да кажа и аз нещо като стар дизелджия - преди години, като таксиметров шофьор карах и стопанисвах два дизеляка - Опел Кадет 1.6D и Фиат Регата 1.7D. Опела не се гасеше, щото нямаше палене след това , но беше на 500000+км. Фиата ми създаде проблем само когато температурата удари -22°С. Сутринта в 4ч. имах курс за Пловдив и се наложи да паля мотора с факла. Толкова за паленето. Обикновено имаше поне една изгоряла свещ, но освен малко по-продължителното въртене на стартер, друго ядове нямаше. Искам да подкрепя колегите, които споделят, че без никакви добавки си карат колата и нямат проблеми. Истината е в здравия мотор и приличната нафта, разни локомотивни, военни и тираджийски истории могат само да ви навредят. Лично мнение.P.S. Щях да забравя - имах си и взимане-даване и с Форд Орион 1.6D, никакви проблеми и с него. Въобще дизела е много яка машина, докато не се намеси човешкия фактор.
Са сериозно, сам не вярвах до колко едно глупаво масло се усеща при стартиране в кучешки студ.
Аз като приказвах в един друг форум за предимствата от рядкото масло, масово ме гледаха с окорени очи и продължаваха - ама то такоз, моя мАтор е на нз колко мийона километри, 15в-40 ше му е убаво, да не трака, да го не арчи, па е и еффтино- 15лв/л на мобил... визирам някои потребители в един друг форум.
Преди час ми се наложи да запаля Мареата и един Форд Ескорт дизел.Фиата запали от раз ,а с Форда кво чудо беше-върти хвърля бял пушек и това е.За малко да му направя факла за по лесно палене.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Хайде да кажете тази сутри как запалихте.Бравото запали от раз ,Мареата същоТемпературата тук във В.Търново е около -16 градуса.
Нормално, както винаги.Темпрата е под 1 метър сняг ама с нея се познаваме толкова добре, че само като ме види и сама е запалила.Там дори няма смисъл да си задавам въпроса ще ме изненада ли с нещо От -15 до -18 градуса беше тази сутрин по трасето, това на тръгване:А това на междинно спиране, за да сваля якето от мен:Брррр, искам печка в колата вече, мамка му... [/url]
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Моето Пунто 1,7 ТД спря да пали независимо то температурата. Не съм сменял горивен филтър скоро! Ще го направя но дали е от това? Става въпрос само за първото палене за деня! Ако е по-топло пали от около 3 път ако е по-студено ми трябва баир иначе не пали изобщо! Дайте съвет! Благодаря!
Моето Пунто 1,7 ТД спря да пали независимо то температурата. Не съм сменял горивен филтър скоро! Ще го направя но дали е от това? Става въпрос само за първото палене за деня! Ако е по-топло пали от около 3 път ако е по-студено ми трябва баир иначе не пали изобщо! Дайте съвет! Благодаря!
Как са ти подгряващите свещи?
Ако искаш и ти трябват имам 4 бр. чисто нови свещи Искра. Купувал съм ги за Пунтото, но и така не съм ги сменил.Ако ти трябват свещи да знаеш!
Коментар