Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

придърпване при леко натисната газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

придърпване при леко натисната газ

Здравейте колеги. Преди две седмици си вземах пунто мк2 1.9 jtd 2001г. Преди няколко дена забелязах че при леко натиснат педал на газта (едвам докоснат) колата придърпва много неприятно без значение на какви обороти е. Също така забелязах че с подрев и без подрев пали по един и същи начин. Въпроса ми е трябва ли да пали така и от какво може така да придърпва? Предварително благодаря

Имам същия проблем с придърпването и повечето колеги казаха, че е от дюзите, ама така и не съм ходил да ги погледнат на сервиз.
    Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Коментар

Най вероятно дюзи. А подгрев сега едва ли имаш, по скоро свещите започват да греят едва след като запали двигателя.

Коментар

Възможно ли е да е от педала на газта защото ми казаха че бил електронен?

Коментар

palavko2 написа:
          Възможно ли е да е от педала на газта защото ми казаха че бил електронен?
          НЕ, защото ако е проблем в педала светва чека

Коментар

И какво трябва да направя с тези дюзи? Сменят ли се или се отремонтират?

Коментар

всеки пише каквото си иска-проблема идва от износени писти на потенциометъра на педала на газта.има два вариянта или се примирявате или го сменяте(което си е играчка).чека светва ,ама когато умре в по-голяма степен.

Коментар

Да на мен чека не ми свети но предърпва и то не много а леко. А възможно ли е от този педал колата когато и подам газ до края започва да ускорява и след 3000 оборота започва да намаля ускорението. Продължава да ускорява но страшно бавно. Изведнъж умаля.

Коментар

не,по-скоро е от умалял дебитомер

Коментар

Придърпването няма нищо общо с педала и TPS-а(въпросните потенциометри). Проблема е в заминаваща/и си дюза/и. С проблемен TPS колата или не реагира на натискане или забива при определено положение на потенциометрите и със сигурност записва грешка заради несъответсвието на стойностите им в един и същ момент.
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

И при мен е така ама му свикнах :0 и така 2 години.

Коментар

хайде да кажа,че при износени писти педала има зона където не реагира ,точно там колата се мъче да забива,а не заправяй че и човешкия крак не е толкова прецизен и все пак това на диагностика се вижда

Коментар

а как мога да разбера от какво е. Дали е дюза или е педала на газта?

Коментар

Писах ти,че ако е педал ще ти записва грешка и съответно чека ще свети.Проблема ти не е в педала.Не си първият с този проблем на този двигател.Симптомите които описваш нямат нищо общо с проблемен педал.
                            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

явно спорим за глупости,казвам ти че съм виждал много такива коли с рециклирани дюзи и леко придърпваши в ниските,и то в ниските когато си натиснал леко педала,а ако върнеш педала до край си върви нормално без прекъсване.това си е просто от потенциометъра и НЕ записва грешка

Коментар

Working...
                              X