Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител и/или помпа/и Либра ЖТД 116

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съединител и/или помпа/и Либра ЖТД 116

Привет колеги, моля за малко насоки преди да съм взел съединителя и да ходя да сменям.1. Педала е доста мек, има около 3 см празен ход (след това се усеща усилие при натискане)?2. Почти няма притрисане при тръгване без газ.3. Има приплъзване при настъване на 5,4-та като влезе в 2000 об, предполагам и на 1 ва и 2ра поради факта, че не върти гуми.4. Когато включвам 1-ва, 2-ра 3-та понякога се чува глухо "туп", за 4,5-та не мога да я чуя. При задна няма.Възможно ли е да е от помпа? Видимо няма течове, оглеждах и натисках маншоните когато сменях маслото.Питам за да мога да си поръчам съединителя предварително с отстъпка, защото ще имам само ден за смяна. При смяната на мареата съединителя беше мн твърд и имаше доста тресене - лагера излезе на парчета. Тук нямам такива симптоми?Знам, че като се свали ще си проличи, но ако някой е минал през това да сподели.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Или си заминава или имаш протекъл семеринг на КВ.Имаш два варианта - евтин - нормаления съединител, той си е един и същ за либра и алфа - 400лв някъде крайно клиентска цена.скъп - съединител от алфа 166, който държи на повече Нм - цена нямам идея ама сигурно е към 600лв.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

По-скоро свършил съединител. Семеринга на Алфата ми течеше адски,като я купих,но нямаше преплъзване и буксуване. Хубавото е че няма лагер-помпа и от ремонта ще се спестят парички. При всички положения трябва да се сваля кутията. Тя сама ще си каже какво и е.
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Благодаря на включилите се! Като завършек на темата - отворихме я, съединителя си беше ори заводски, със свършил фвродов и палци пред счупване. Сега стана много приятна за каране даже и с тюркиш валео. Благодарности на mitaka71 и на gal76 за бързата реакция!
        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
        Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Working...
        X