Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo JTD - грешка при диагностика "Дебитомер"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    milanist22 написа:
    съм карал скопено JTD...и разхода влзезе в норми
    A ние ядем доматите с колците......
    Спокойно Емо, знам че знаеш!
    FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
    То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
    Fiat Auto S.p.A

Коментар

emzo написа:
      Автора на темата - купи си от морга за 40ина лева с уговорката да го тестваш.Чукне ли 4волта на място - плащай го.Ама 220лв за нов дебитомер, аз лично бих карал(едва ли, само си плямпам) тази кола без маф.
      Да ти кажа бях се замислил за нов, че втора ръка кой знае колко ще изкара. Пък и щом са го "турили" и струва толкова пари значи е по-добре с него, ама при положение, че вече почти 6 години карам ВСЕ тая кола и някакси не ми се вкарват много, много толкова големи инвестиций в нея.... Май ще отскоча до близката морга тия дни, ама първо ще си направя експеримента да покарам още малко без него.
      Fiat Bravo JTD '99

Коментар

jenti написа:
        Още като видях грешката и го откачих от буксата. 2-дни карам вече с откачен и вървежа е коренно различен при настъпване реагира доста по бързо. За разхода още не съм го засекъл, че да кажа дали се е вдигнал. Като мина поне 100км ще пиша как ми се струва.За контактния спрей кое да напръскам, дебитомера или буксите му? Иначе разхода до момента ми се е въртял около заводския 5-5 и малко извънградско и 7-7 и малко градско при нормално каране.
        Развиваш двете видии и измъкваш датчика от тръбата. Главите са звезди (торксове), но аз нямам толкова тънкостеннен инструмент.Ето снимки.[img=http://s30.postimg.org/42c0imbdd/IMG_20140321_162236.jpg][img=http://s30.postimg.org/sk446idxt/IMG_0014.jpg]
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Имаш предвид самия датчик само. Него го чистих с клечки за уши и спирт преди 2 месеца някаде. Изглеждаше като на долната снимка състоянието му. Имаше само леки мъхчета по телчицата с резистора на нея./може и да не е резистор, не съм много много в част с електротехниката/ Не мога да кажа че се подобри работата след почистването. Филтъра го сменявам щом сметна че е мръсен, не чакам да мина някви километри.
          Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Не ми качи разхода с откачения дебитомер, а дори и да го е качило е в почти незабележими граници. Направи ми впечатление обаче, че преди малко като я вързах за компа пак ми изкара освен грешка - PO101 air flow meter и грешка PO110 air temperature sensor - signal low. И двете ли се отнасят за дебитомера, изкара ги веднага след като ги изчистих, без дори да я паля. Миналия път когато си беше закачен я изкара чак като запалих и беше само първата?!
            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

И двете са за дебитомер да . И ги дига още със самото даване на контакт защото дебитомера е откачен и няма сигнал от него.

Коментар

Ok, мерси.
                Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Working...
                X