emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo JTD - грешка при диагностика "Дебитомер"
Collapse
X
-
emzo написа:Автора на темата - купи си от морга за 40ина лева с уговорката да го тестваш.Чукне ли 4волта на място - плащай го.Ама 220лв за нов дебитомер, аз лично бих карал(едва ли, само си плямпам) тази кола без маф.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
jenti написа:Още като видях грешката и го откачих от буксата. 2-дни карам вече с откачен и вървежа е коренно различен при настъпване реагира доста по бързо. За разхода още не съм го засекъл, че да кажа дали се е вдигнал. Като мина поне 100км ще пиша как ми се струва.За контактния спрей кое да напръскам, дебитомера или буксите му? Иначе разхода до момента ми се е въртял около заводския 5-5 и малко извънградско и 7-7 и малко градско при нормално каране.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Имаш предвид самия датчик само. Него го чистих с клечки за уши и спирт преди 2 месеца някаде. Изглеждаше като на долната снимка състоянието му. Имаше само леки мъхчета по телчицата с резистора на нея./може и да не е резистор, не съм много много в част с електротехниката/ Не мога да кажа че се подобри работата след почистването. Филтъра го сменявам щом сметна че е мръсен, не чакам да мина някви километри.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Не ми качи разхода с откачения дебитомер, а дори и да го е качило е в почти незабележими граници. Направи ми впечатление обаче, че преди малко като я вързах за компа пак ми изкара освен грешка - PO101 air flow meter и грешка PO110 air temperature sensor - signal low. И двете ли се отнасят за дебитомера, изкара ги веднага след като ги изчистих, без дори да я паля. Миналия път когато си беше закачен я изкара чак като запалих и беше само първата?!Fiat Bravo JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар