Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

купих fiat grande punto 1.3mjet selespeed 2007г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

купих fiat grande punto 1.3mjet selespeed 2007г.

здравейте като нов във форума се надявам да намеря информация за новата ми калинка това ми е 5-тата италиянка която си купувам и е най-шантавата има ли някой с калинка като моята и инфо за селеспийда -как се обслужва с какво и тн ,по мотора как са нещата и кой каквото се сети . благодаря на всички който се отзоват

Със здраве да си я караш,повече усмивки по-малко ядове.Относно салето в алфа форума има доста инфо.
    F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

Коментар

Тази кола не е със селеспийд,а с технологията на Опел-Easytronic.Почти същата е,само че не е с хидравлика с ел. мотори,което е доста малоумно за мен.
      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
      Ventura garage

Коментар

Честито, Колега! Със здраве да си я караш!
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Не е лошо да и смениш веригата при началното обслужване. 100% се е поразтегнала за тези 7 години от както е на пътя.
          Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

И аз съм с такава, само че с нормална ръчна кутия. Това ми е трета италиянка и мога да кажа, че ми е най-удобната за ГРАДСКИ условия. Веригата е консуматив както е ангренажния ремък при другите коли - около 80 000 км между смените на комплект верига (верига, зъбни колела, обтегач, успокоител и гарнитура). Обслужването е сравнително евтино - маслото е три литра само и можеш да си позволиш и най-качественото Филтрите са също неголям разход. Свещите са на супер удобно място и смяната им отнема минути, за разлика от други двигатели на фиат. Едно от най-ценните неща (за нашите пътища) е, че шарнир и носач са отделяеми и като се разтропа не даваш 150+ лв за носач, а само 30 лв за шарнир (цените са за качествени части).

Коментар

благодаря ви на всички отговорили само едно уточнение искам да направя този гадинка е с marelli selespeed cfc300 , до колкото разбрах на алфите е cfc 208/209 . за моя не можах да намеря нищо като информация. знам че е с хидравлика защото сферата се вижда . да чукна на дърво работи перфектно и искам да го обслужа или там каквото трябва за да съм спокоен и да нямам ядове с него. поправете ме ако греша но една машинка ако ще и най-смотаната като се поддържа няма да има ядове . за момента с 20 лв. дизел 130 км. в Стара Загора с постоянно работещ климатроник

Коментар

И аз карам такава, само че не е със Selespeed, и съм много доволен. Със здраве да си я караш и много безаварийни километри. Моята е 5 годишна и не съм сменял веригата - ок си е. Иначе смених маслото и сложих Селениа каквото се препоръчва за модела. Като цяло, стандартното обслужване ми излезе евтино.
                Fiat Grande Punto 1.3 Multijet, 75hp (10.2008г.)

Коментар

Working...
                X