Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ниските обороти на Мареа 1,9jtd 105k.c.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ниските обороти на Мареа 1,9jtd 105k.c.

Здравейте проблема идва след смяна на дюзи (минали стенд и ремонт в бош в смисъл работят перфектно) и колата пали и оборотите се менят между 800-1000 и тресе сякаш тръгва да гасне и дига до 1000 и постоянно така при движение ускорението е много зле до 2300-2400 след това ускорява добре на диагностика изкарва само подгряващи свещи колата не пуши ще съм благодарен на всички отзовали се

Регулатор за налягането.Свали и изчисти цедката(ако има цедка)но внимавай да не заоблиш болтчетата.
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

има начин да останеш и без цедка и да нямаш проблеми,но си има и своите рискове

Коментар

Пробвай първо с регулатор назаем да видиш дали ще се промени нещо, при мен го имаше същия проблем и нищо не показваше на диагностиката. След смяната нещата се оправиха.
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Явно толкова са ги направили, дадоха ли ти разпечатка за всяка една дюза?

Коментар

забелязах че когато загрее задържа оборотите а реголатора не можах да го сваля ще опитам пак като имам време

Коментар

Между другото и аз имам същия проблем с мареата 1.9 жтд 110 кс е обаче , но докато е студена играят 800-1000 е досадно ......... един "майстор " ми обясняваше ,че било лошо дизеловата помпа ........ а не мисля ,че е от това....
              Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
              Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Ibiza написа:
                Между другото и аз имам същия проблем с мареата 1.9 жтд 110 кс е обаче , но докато е студена играят 800-1000 е досадно ......... един "майстор " ми обясняваше ,че било лошо дизеловата помпа ........ а не мисля ,че е от това....
                И моите играят на първи старт- особено сутрин. За пет години- нищо не е станало. И регулатора чистиха- оборотите пак подскачат. Карай си колата и не се вкарвай във филми
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Проблема при мен беше от 2 бр дюзи.-Мареа 105,а и сами казвате,че проблема е когато колата е студена. Ако е регулатор оборотите ще варират в много по големи граници - ще падат под 500 и ще надхвърлят 1200-1300. Ако при вариация 800-1000 се прави лог на налягането в рейла-ще варира 280-320 bar.,но заради изменението на обороти на помпата.
                  AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                  HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                  Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Едно друго нещо наблюдавам от скоро като я настъпя и към 3000 об заглъхва , придърпва и тръгва още по рязко ... някакви предложения ? ежер ? не е затапен .
                    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

това си е софтуерен проблем,него го остави

Коментар

Мога да ти пратя регулатор за проба?! Аз ползвам този на "Червената Буря" , който има черпене с лимонада от мене, но да не се отклонявам. Регулатора ми НЕ работи, като твоят, т.е. не мени обороти! Оборотите са стабилни, само на свободен ход ЖТД-то припушва от време на време.
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
                        X