Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хвърлям боб да ли ще запали ЖТД

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хвърлям боб да ли ще запали ЖТД

Привет на форума,и аз се здобих със едно Пунто 1.9 жтд 80кс. 2000г. отскоро и аз почнах да имам проблем със запалването,четох доста по сходни проблеми,жената беше късметлиика и до де и обесним за оборотомера дали вдига стрелката ,понеже е следим за датчик на хол,тя взе че запали,нищо не свети по таблото,на диагностика няма грешки освен една ,,040420-неразпозната грешка’’ ако някои му се е появявала таз грешка при диагностика нека сподели,а за датчика на хол ще споделя ако пак направи номер.да добавя,че автомобила се държи много добре не гасне по време на движение,пусто мо стартиране върти а не пали,починем ли малко пали от раз все едно нищо не и било.Предварително благодаря.

Датчик колянов вал-това е от хвърлянето на боб.
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

за този случай не съм убеден ,че е дкв,но не е изколючено.читава диагностика му е майката и намери точния човек да ти провери датчика на разпределителния вал

Коментар

Re: Хвърлям боб да ли ще запали ЖТД

ха ха,наистина хвърлям боб не е приятно да ми прави такива неща,проблема е че живеем в северозападнала българия и тук майстори ....... ха ха,само за накладки и дървени философи.благодаря за бързия отговор ще сменим датчика на хол и ще наблюдавам.ако има пак ядове ще се допитам до вас.Благодаря от сърце.

Коментар

Кой датчик имаш предвид като като казваш Датчик на Хол
          Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
            Този на коляновият вал> http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...A5%D0%BE%D0%BB
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

FGRC написа:
              Много съм зле със устроиствата на автомобила,затова и се допитвам до форума,датчих на хол съм разбрал че е датчика на коляновия вал и затова берем ядове,орентирах се да го сменям,дано имам късмет.благодаря ви.

Коментар

датчик на Хол е само за бензинов мотор мисля

Коментар

emulsia написа:
                  ха ха,наистина хвърлям боб не е приятно да ми прави такива неща,проблема е че живеем в северозападнала българия и тук майстори ....... ха ха,само за накладки и дървени философи.благодаря за бързия отговор ще сменим датчика на хол и ще наблюдавам.ако има пак ядове ще се допитам до вас.Благодаря от сърце.
                  Ми закарай си я в София да ти я направят, като няма майстори в нашия край...И в Лом и в Монтана и във Враца има хора дето могат да закачат колата на диагностика и не само да видят какви грешки е записала (пък и няма да са им непознати), а и да наблюдават "живи данни" в момента на палене и да направят извод за дефекта или състоянието на колата.Като чета какво пишеш, по-скоро проблема е в това че не ти се плаща на истински монтьор или диагностик, а искаш да си направиш колата със съвети оттук-оттам. Няма лошо и така да е, ама недей да плюеш по колегите в сервизите без дори да си посетил такъв. Успех в решаването на проблема.
                  Alfa 147jtd/ Alfa 147 Selespeed

Коментар

emulsia написа:
                    ...датчих на хол съм разбрал че е датчика на коляновия вал...
                    Грешно си разбрал. Точно на твоят двигател датчика на коляновият вал е обикновен индукционен.
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Ilko написа:
                      emulsia написа:
                      Ми закарай си я в София да ти я направят, като няма майстори в нашия край...И в Лом и в Монтана и във Враца има хора дето могат да закачат колата на диагностика и не само да видят какви грешки е записала (пък и няма да са им непознати), а и да наблюдават "живи данни" в момента на палене и да направят извод за дефекта или състоянието на колата.Като чета какво пишеш, по-скоро проблема е в това че не ти се плаща на истински монтьор или диагностик, а искаш да си направиш колата със съвети оттук-оттам. Няма лошо и така да е, ама недей да плюеш по колегите в сервизите без дори да си посетил такъв. Успех в решаването на проблема.
                      Колата е закачена на диагностика колега,пише го първоначалния коментар по темата надявам се да си прочел,за Враца и Монтана нищо не съм казал,споделих за Лом от опит,нали приказката е такава доктори много но един е човека за проблема.не съм паралия но си гледам колата,така че коментара ти не беше на място. а да беше ме насочил към човек от Монтана със опит към фиат,не харесвам тази дума може да е това може онова,никой не съм искал да обиждам,ако се чувства такъв нека ме извини,със здраве.

Коментар

iakvvu написа:
                        emulsia написа:
                        ...датчих на хол съм разбрал че е датчика на коляновия вал...
                        Грешно си разбрал. Точно на твоят двигател датчика на коляновият вал е обикновен индукционен.
                        напълно си прав колега,стана ми ясно от колегата който е пуснал линка и му благодаря.

Коментар

днес смених датчик запалване на колянов вал,термостат със температурния датчикна и чакам да нямам ядове със запалването,ноооооо днес стана пък друга беля светна ми прословутото червено воланче и станах кат дърт джоган,ехххх нямам късмет,ще се борим и това е.

Коментар

А датчика на Хол прегледа ли го.От него също не ще да пали.
                            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

FGRC написа:
                              А датчика на Хол прегледа ли го.От него също не ще да пали.
                              че не разбирам то е ясно,до колкото се разбра датчик на хол има само при бензиновите,ако ти е скука колега намереси друга играчка,ако ще помагаш приемам всякакви съвети,но ако си мислиш че съм тъпа тояга си в грешка.благодаря ти за помоща все пак, макар и лицемерна.

Коментар

Working...
                              X