Или си купуваш турбина втора ръка за около 100-200лв. и си ти. Ако е турбината разбира се. Толкова много обяви се въргалят във форума за JTD-та на части.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата подава сама газ Пунто1,9JTD
Collapse
X
-
Здравей колеги,За жалост продължавам темата с малко нова информация. След 2ма майстори колата продължава да се държи по същия начин но вече го прави почти винаги при подаване на газ дори и градско при по ряско тръгване.Майсторите ми казаха че турбината била ОК каквото и да значи това.Но о чудо днес имам грешки записани и то доста... :P0101 - Air flow meterP0120 - Accelerator pedal sensor 1P0608 - sensor power supply 1Тези трите пише че са се появили при едни и същи километри явно вървят комплект.Та може ли да ме орентирате какво евентулно може да е и за колко скъп и наложителен ремонт да се приготвя.Също така ако знаете добър майстор в София или във Варна който може да ми помогне, ще съм ви изключително благодарен че вече просто незнам какво да я правя тази кола то не беше градушка тези простоти и така нататак.П.С. в Сръбски мисля че сайт колега е описал трите грешки и доколкото гоогле преведе пишеше че след смяна на масло са се оправили грешките, но пък и хората му пишат че е чисто съвпадение. Възможно ли е това. Мен ми остава 1 месец до смяна на масло, но ако това ще оправи проблем веднага го правя макар че ми се струва безумно.Четох и нещо за почистване на ЕГР това се било оправило други пишат смяна на педала на газта. Направо толкова мнение че незнам..... Надявам се вие да помогнетеFiat Punto JTD HLX 1999
Коментар
-
Колега, от написаното по-горе бих те насочил да търсиш проблема в педала на газта. Не смея твърдо да кажа,че на този модел е слабо място, но за всичките ми години практика с автомобили и резервни части съм продал поне 10 такива педала. Все пак имало е и случаи, в които сервиз да ми поръча нов педал, да го смени и пак да останат проблемите. Тоест проблемите може да не идват от потенциометъра на педала, а от самото окабеляване. Това че излиза грешка с него не е 100% гаранция,че педалът е за смяна. В София можеш да се довериш на колегата Mury (умишлено не споменавам името на сервиза), Дани в Дружба. Във Варна- колегата Ивайло Радев или по известен по форумите с ник pinifarina. Избирай едно от посочените места и се настройвай да олекнеш с около 300лв ако педалът наистина е пътник. Всичко останало според мен е загуба на време и пилеене на пари по не толкова компетентни диагностици.ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
iwo19 написа:свали жабката, намери куплунга на педала и го напръскай със спрей здраво, някъде имаше и тема с картинки, в 99% проблема е товаFiat Punto JTD HLX 1999
Коментар
-
egzoti4en написа:iwo19 написа:свали жабката, намери куплунга на педала и го напръскай със спрей здраво, някъде имаше и тема с картинки, в 99% проблема е товаFiat Punto JTD HLX 1999
Коментар
-
egzoti4en написа:egzoti4en написа:iwo19 написа:свали жабката, намери куплунга на педала и го напръскай със спрей здраво, някъде имаше и тема с картинки, в 99% проблема е това
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар