Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мога ли да сменя двигател-1.9д със 1.9jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мога ли да сменя двигател-1.9д със 1.9jtd

Двигателя ми-1.9д се скапа-харчи 4л.,за 1000км. Приятел ми дава работещ 1.9jtd с всичко по него,само трябва да се монтира---МОЖЕ ЛИ-мерси. Извинения за невежеството.

Колега за можене-може но трябва инсталация от ЖТД-то и кошницата с помпата в резервоара.
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

а мотор като твоя върви 400-500 лева на моргата + 100 лева за смяната , смятай си сам

Коментар

nsn написа:
        Колега за можене-може но трябва инсталация от ЖТД-то и кошницата с помпата в резервоара.
        Извинявай,не разбрах нищо-ЖТД?,кошница? Ако взема двигател от морга ,няма да знам дали не е скапан като моя. Та за това питам за jtd-to,поне съм сигурен,че е здрав.

Коментар

Най-добре ремонтирай своя двигател. Ел. инсталациите на двата двигателя са много несъвместими, най-вероятно и снабдяването на двигателя с гориво, също така освен мотора и скоростите ще ти трябва и компютъра + имобилайзера и ключовете от другия автомобил и още куп други неща които ще изникнат по време на работата... Единствения, лесен начин за смяна на двигател е да вземе две еднакви коли примерно една мареа 1,9д и мареа 1,9 jtd да ги паркирате една до друга и стъпка по стъпка да се премести всичко от едната на другата.(и при този вариант пак ще има трудности и несъответствия) Така, че за мен лично ремонта е по-удачния вариант!
          FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

Колега, двигателя ли е проблема при теб или нещо друго...като гнп например?
            Не ми е проблем, че в България евтиното е некачествено. Проблем ми е, че и скъпото в повечето случаи е такова!!!

Коментар

p.b.stoyanov написа:
              Най-добре ремонтирай своя двигател. Ел. инсталациите на двата двигателя са много несъвместими, най-вероятно и снабдяването на двигателя с гориво, също така освен мотора и скоростите ще ти трябва и компютъра + имобилайзера и ключовете от другия автомобил и още куп други неща които ще изникнат по време на работата... Единствения, лесен начин за смяна на двигател е да вземе две еднакви коли примерно една мареа 1,9д и мареа 1,9 jtd да ги паркирате една до друга и стъпка по стъпка да се премести всичко от едната на другата.(и при този вариант пак ще има трудности и несъответствия) Така, че за мен лично ремонта е по-удачния вариант!

Коментар

Мерси много за изчерпателния отговор.Разбрах. Друг коментар има-дали е възможно да е от ГНП-то? Дали?

Коментар

OptimusMaximus написа:
                  Колега, двигателя ли е проблема при теб или нещо друго...като гнп например?
                  Дано да си прав-кажи нещо повече

Коментар

Re: Мога ли да сменя двигател-1.9д със 1.9jtd

rymbata написа:
                    Двигателя ми-1.9д се скапа-харчи 4л.,за 1000км. Приятел ми дава работещ 1.9jtd с всичко по него,само трябва да се монтира---МОЖЕ ЛИ-мерси. Извинения за невежеството.
                    .Колега като гледам ти не поставяш въпоса за разходите а може ли да се смени двигателя.Да може да се смени,но трябва да смениш и цялата електроника,защото управлението на новия двигател е коренно различно.От там и съединител и скорости вероятно ще трябва да смениш,след това и полуоски а ако и главините не стават и тях,да не казвам,че може да се измени цялата сходимост на предния мост.Не споменаваш въобще марката на колата,затова ти казвам като общо какво се налага да правиш.Новия двигател е с турбина и ще се наложи и изпускателната система да промениш.Ако ти харчи 4литра масло на 1000км. бъди сигурен,че ГНП то е невинно.
                    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Re: Мога ли да сменя двигател-1.9д със 1.9jtd

FGRC написа:
                      rymbata написа:
                      .Колега като гледам ти не поставяш въпоса за разходите а може ли да се смени двигателя.Да може да се смени,но трябва да смениш и цялата електроника,защото управлението на новия двигател е коренно различно.От там и съединител и скорости вероятно ще трябва да смениш,след това и полуоски а ако и главините не стават и тях,да не казвам,че може да се измени цялата сходимост на предния мост.Не споменаваш въобще марката на колата,затова ти казвам като общо какво се налага да правиш.Новия двигател е с турбина и ще се наложи и изпускателната система да промениш.Ако ти харчи 4литра масло на 1000км. бъди сигурен,че ГНП то е невинно.
                      Смяна на двигатели няма да се прави-това стана ясно. Извинявам се-колата е ФИАТ ПУНТО-1.9д 2001г. За разходите по ремонта е ясно-над 1000лв. Абе.......... Шок.

Коментар

Мерси много на всички.........

Коментар

Working...
                        X