Ами явно ще ги разкарвам тези клапи, ама ще е по-нататък. Като самостоятелен ремонт ще ми дойде скъпо... Другия вариант е да пробвам да изкарам известно време с ремонтен комплект, като сменя рейката с друга с алуминиеви или месингови капачки, ама пък от 2 от клапите изпуска въздух.. та не знам дали да се занимавам изобщо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за вихрови клапи на 1,9 Mjet 150 коня
Collapse
X
-
И при мен го има усещането за мудност- след махане на ДПФ ,затапване на ЕГР ,изключване на клапи и ремап - до 2000 набира плавно след това "избухва" и едвам се удържа. Какви пари ти излезе упражнението с физическото премахване на клапите?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:А на практика някаква разлика има ли преди и след махането? В смисъл откъм динамика усещаш ли различно нещо?Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Е аз след 2000 оборота определено нямам проблеми с вървенето, по сметки е около 190к.с и 400нм ,като въртящия момент е ограничен заради съединителя. За мен това е кола направена за извънградско- уникално тиха и удобна. Снимката е от събота по тракия- на равен път с климатик и 3-ма човекаФиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Е както написах под 2000 не усещам някаква реална разлика, ама то и не би трябвало, нали уж клапите подобрявали динамиката в ниските...Иначе моята е сток, а и за другото си прав... Като я купувах за 1 ден направих 550км и не ги усетих. При мен със 130 е малко над 1800 оборота и скоростта не се усеща. Преди с бравата на 130 имах чувството, че карам Зил :DГледам по километраж сме на еднакви километри, само дето реалните при мен са x2Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Е аз след 2000 оборота определено нямам проблеми с вървенето, по сметки е около 190к.с и 400нм ,като въртящия момент е ограничен заради съединителя. За мен това е кола направена за извънградско- уникално тиха и удобна. Снимката е от събота по тракия- на равен път с климатик и 3-ма човекаF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар