Настъпвах колата доста до към 180 продължително и после забелязах, че е омаслила маркучите. След това я карах нормално до 140 и няма ново омасляване. Днес реших да поразровя и намеря причината.Махнах дебелия маркуч между дебитомера и турбото. Под него се показа спраскан маркуч.Добавям и снимка от тема на колега, който търси в купува и на пръв поглед ми изглежда същия.Колата си върви и гори нормално.Съвет - оригинален или алтернатива?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сцепен турбо маркуч
Collapse
X
-
Bane
-
Варианта за втора ръка - отпиши го. Една година и пак дупка (казвам го от личен опит - 2 втора ръка за 2 години). За да изкара докато е жива колата или нов оригинален или от ония сините силиконовите, които се водят за тунинг. Хубаво е със сваления маркуч да идеш в някой магазин за такива, за да можеш да видиш какво точно ти трябва (колена под какъв ъгъл, дали ще трябва и тръба за снаждане).Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Сериозно ли за вулканизатор?nsn написа:режеш точно на сцепеното и пъхаш тръба и стягаш със скоби(излиза максимум 5лв)
Коментар
-
Засега го залепих само, докато намеря такъв. Колата се кара. Пак трябва да ходя сега до Румъния, че ми взеха книжката... Предполагам, че така съм взел колата и сигурно и предния колега така е карал дълго. Как се отразява карането със сцепен маркуч? Вътре е чист, значи поне не вкарва от там боклуци.
Коментар
-
Намалява мощността. Така да кажем се приближаваш до чистия дизел. Няма и да намериш боклуци в него. Този маркуч ако не се лъжа (аз съм с ТД 100 и е малко по-различен от моя) е между турбо и кулер. Реално в него има компресиран въздух от турбото, и единствено може да излиза - както си се убедил и със омасляването около дупката.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Ако ще правиш циганска работа винаги можеш да я направиш. Можеш да зашиеш маркуча със здрав и дебел конец и след това да му залепиш лепенка отгоре. Колкото и странно да звучи..... върши работа. В гората като скълцаш гумата на мотора и нямаш резервна се прави такова изпълнение колкото да се прибереш и уж временно ама то си остане за постоянно
Коментар
-
wwalker написа:Замислям се за нещо като например 3M 363 самозалепваща алуминиева лента подсилена със стъкло. До 315 градуса за ползване в автомобили и самолети. Доста е 40лв. за 30 метра, но пък ако върши работа ще се ползва.
Коментар
-
Е хубу де, защо трябва да е космическа цената, като ми излиза 5 паунда по епер (номер 4) - http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=1&DRW_NUM=2От 5 морги ми върнаха, че и при тях е сцепен същия маркуч. Лепя целия на 5 ката с алуминиева лента за 5лв., пък като се спраска пак ще поръчам от Англия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар