Лампата "дюза" светна и педала на газта не дава газ, все едно го няма. Колата върви без газ - така се прибрах от 30 км. Добре че беше все на равно. Гасих, палих - никаква разлика. Откачах акумулатора - пак същото! Ще съм благодарен за мнения и съвети!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea 1.9 JTD свети лампа "дюза"
Collapse
X
-
Bane
-
Всички са прави. Диагностика, че трябва - трябва, но аз също се присъединявам към мнението на ивел за потенциометъра на газта.Има много теми, не е трудно да я откриеш.Успех, и пиши какво е станало!"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Благодаря на всички за съветите! Днес запалих пак Мареата да направя едно кръгче около блока - ей така, за проба. Отначало никаква промяна. На второто кръгче пущината се оправи - тръгна като бясна все едно че нищо не е било. Угасих, запалих пак - всичко наред! Оня червения пишльок угасна!Навъртях из града двайсетина километра, гасих, палих - никакъв проблем! Дали е записала грешка в компа? Да направя профилактика, за да няма изненади пак.Фиат Мареа Комби 1.9 JTD 2001 г.
Коментар
-
Буксата не винаги дава хубав контакт, сигурно се е окислила, най-добре я почисти профилактично. При мен направо прекъсваше в движение - както карам изведнъж набива муцуната, натискам - отпускам газта, ефект никакъв. Все едно педала го няма и изведнъж явно даде контакт и колата се изстреля. Карам, карам, след малко пак така. Ако искаш да си съвсем убеден направи и диагностика, ако ти го изкара и като грешка значи 100% от него си е.И при мен светенето на дюзата се държеше по същия начин както описваш.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар