Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мига подгряването на свещите (малко различна ситуация)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мига подгряването на свещите (малко различна ситуация)

Здравейте! Вчера, след като 15 дни колата беше разпарчетосана, реших да я запаля. Запалих я, но не я оставих да работи много, и след няколко часа на сглобяване, и работене на радиото - акумулатора беше поотслабнал. Днеска я запалих на дърпане, обаче нафтата се оказа точно колко да мина 600 метра до бензиностанцията и свърши, следователно акумулатора не беше зареден достатъчно и отново я запалихме на дърпане. След като запали, реотанчето мигаше 30 сек и изгасна. Минах 20 км и реших да изгася колата и отново да я запаля - реотанчето пак мигаше. Изгасих, изчаках 20 минути и при следващите две паления проблема с мигането го нямаше. Та на какво се дължи това мигане, защото прочетох няколко теми че това е за изгоряла свещ и понеже не са сменяни, реших че им е дошло времето, но след като го нямаше при последните две паления, направо ме хвърлиха в тъча? Колата е Браво ТД 100.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Изгоряла свещ най-вероятно... може и таблото да ти е проблемно, моето чат-пат лампата на подгряването не свети, или показателя за температурата на водата ми отива в червеното като мина през някоя дупка, запоявах го 2 пъти цялото табло, но от вибрациите пак се появява се месец-два.

Коментар

Същия проблем го имам и аз и по същия начин. Винаги, когато я паля студена мига, а после като е загряла не винаги мига. Сега ще сменя свещите и кабелите и ще видя резултата.
      Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Коментар

Днеска няма проблем. Запалих я рано сутринта и всичко беше ок. А вчера светна като я палих максимално загряла. Явно нещо е дало грешка заради опиите за пален, и се е оправило след като разкачих А.Б
        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Релето ти прави беля.... отвори го и му зачисти пъпките.
          Powered by Emzo

Коментар

да ви питам на моита мареиа 2,4 дизел 130 вобще не ми свети лампичката за подгрйаване защо така

Коментар

Проблема не ми се е появявал повече, явно е било заради начина на палене.@kresnata1 - ако колата работи нормално, означава че ти е изгоряла крушката на таблото.
              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Може и да не му е изгоряла крушката, а просто крачетата на платката да са се разпоили, при мен така става 2 пъти вече.

Коментар

колата ни работи перфектно и пали супер но индикатора за нагриаване не свети вобще може да е и таблото защото като го чукна стрелката за горивото се подмества пониакога леко лошото е че незнам кога е подгриала и колко време се подгриава

Коментар

Сваляне на таблото ще ти покаже къде е проблема. Работата не е сложна. За начинаещ отнема около час, за напреднал около 10 мин.
                    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

едвали ште го свалиам ДА питам колко време подгриава горе доло и ако палиа по рано проблем ли е

Коментар

Колега търсиш друго табло или ходи някъде да ти го презапоят, при мен е същото с подгряването и със стрелката на температура, декември го презапоиха, февруари пак не светеше лампата на подгряването, пак запояване ама не вярвам да изкара дълго... та т’ва са ти вариантите.

Коментар

иавно е от таблото щйах да отбележа че отвреме на време ми светват лапата на рачната и аибеса но вси4ко си работи незнам за6то

Коментар

Като за начало погледни нивото на спирачната течност. Това е най-честата причина да ти светва лампата на ръчната.
                            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
                            X