Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дюзи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: 1

cveiba написа:
    chaveto написа:
    nsn написа:
    cveiba написа:
    Извинявам се на колегата че ще спамя малко в темата му но не се сдържам да попитам . Прави ли се реглаж (настройка) на дюзи от Браво 1.9 жтд както при другите дизели ?
    Не.
    Е как не, стенда за какво е тогава?
    Имам проблем с дюзите , трябвало да минат стенд и щели да се оправят без да сменям разпръсквачи . По този повод питам , дали не ме лъжат с цел лесни пари от глупав клиент . :D
    Колега,колко е излишното гориво от дюзите?Ако е по-малко от 10-12мл за една минута работа на двигателя няма от какво да се плашиш.След 30мл почва да гасне.След смяна на разпръсквачи колата почва да гори по-малко с около 1л/100км но и върви по-малко.Към колегата Чавето-какво се регулира на дюзите на жтд 105?
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
      cveiba написа:
      chaveto написа:
      nsn написа:
      cveiba написа:
      Извинявам се на колегата че ще спамя малко в темата му но не се сдържам да попитам . Прави ли се реглаж (настройка) на дюзи от Браво 1.9 жтд както при другите дизели ?
      Не.
      Имам проблем с дюзите , трябвало да минат стенд и щели да се оправят без да сменям разпръсквачи . По този повод питам , дали не ме лъжат с цел лесни пари от глупав клиент . :D
      Колега,колко е излишното гориво от дюзите?Ако е по-малко от 10-12мл за една минута работа на двигателя няма от какво да се плашиш.След 30мл почва да гасне.След смяна на разпръсквачи колата почва да гори по-малко с около 1л/100км но и върви по-малко.Към колегата Чавето-какво се регулира на дюзите на жтд 105?
      Не съм им замервал излишното количество нафта на дюзите .
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

cveiba написа:
        Е тогава как разбра че имаш проблем с дюзите?
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
          cveiba написа:
          Е тогава как разбра че имаш проблем с дюзите?
          Добре , според теб какво е ? Колата върви под стоковата си мощност , грам не пропушва налягането на помпата е добро в рейла също , дебитомерът ми е чисто нов на Бош чете си въздуха добре кое остана да е аз съм с дюзи от Алфа 156 2.4 жтд 150/коня . Турбината не кача повече от 1.4-1.5/бар с голям зор а преди я карах на 1.9/бар без проблем . Компресията на мотора е добра 18/атм на четирите цилиндъра

Коментар

18 атм ако ги имаш за добре заначи нямаш грам познания от дизелови мотори.твоята компресия трябва да е окол 29 бара ,а на 20 си вече за ремонт.18 трябва да ти е степента на сгъстяване,а тя няма нищо общо с компресията.

Коментар

nsn написа:
              cveiba написа:
              chaveto написа:
              nsn написа:
              cveiba написа:
              Не.
              Отвори една дюза и юе разбереш на колко неща можеш да промениш размера Ако нямаше какво да се регулира... нямаше да има стендове а направо сменяй и си готов.Не случайно по новите дюзи получават код с корекцията от стенда за да може ЕКУ на автомобила да знае какво се случва

Коментар

Чаве, казах ти, на теория си прав.За подмяна на един прост разпръсквач, може да си спести стендоването.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ivel написа:
                  18 атм ако ги имаш за добре заначи нямаш грам познания от дизелови мотори.твоята компресия трябва да е окол 29 бара ,а на 20 си вече за ремонт.18 трябва да ти е степента на сгъстяване,а тя няма нищо общо с компресията.
                  Брат ми или аз бъркам или ти . По Аутодата я дават . Compression ratio :1: 18.45+-0.5 и за това си мисля че съм в нормите .

Коментар

Compression ratio е точно Степен на сгъстяванекомпресията ти е ниска значи
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Compression ratio е точно Степен на сгъстяванекомпресията ти е ниска значи
                      колко трябва да е .

Коментар

28 по паметПали ли доста трудно ?
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                          Чаве, казах ти, на теория си прав.За подмяна на един прост разпръсквач, може да си спести стендоването.
                          Не е точно така, ако иска всичко да си е както трябва си трябва стенд.Либрата с нови разпръсквачи стана по зле от колкото със старите. Уж оригинални... ама дюзите подаваха по малко от това което трябва.

Коментар

chaveto написа:
                            emzo написа:
                            Не е точно така, ако иска всичко да си е както трябва си трябва стенд.Либрата с нови разпръсквачи стана по зле от колкото със старите. Уж оригинални... ама дюзите подаваха по малко от това което трябва.
                            По този въпрос подкрепям колегата чавето, в събота сложих чисто нови разпръсквачи на оригиналните си дюзи и резултата беше плачевен и върнах дюзите, с които си карах. А с оригиналните си дюзи съм нямал никакъв проблем. Дюзите с които карам сега са си от ЖТД100(купих ги свалих им разпръсквачите, попрочистих ги че видимо не разпръскваха добре и ги карам половин година вече и си пръскат добре).Аз също стигнах до извода, че си трябва стенд, ако човек иска всичко да си работи както трябва!
                            FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

Митак, кое точно ще им регулираш при стенда ?Туй сме го дъвкали до припадък.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Митак, кое точно ще им регулираш при стенда ?Туй сме го дъвкали до припадък.
                                Единственото което знам със сигурност е, че толкова ми писна да вадя и слагам дюзи на мотора, че следващия път като го направя ще е единствено с проверени дюзи на стенд, за които съм 100% сигурен че ще работят перфектно Това си е преценка за мен де. Пробвах варианта сам да си направя всичко и разбрах че резултата винаги ще е компромисен. Като цяло винаги съм бил на мнение че самата кола струва към 1500лв и едва ли си струва инвестицията, която майстора ще поиска
                                FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

Working...
                                X