Здравейте. Днес ходих да тествам въпросното пунто. В града всичко ОК. Излязох извън града да я понастъпя и на обороти около 3500 светна жълта лампа на таблото и изписа Check engine. Човека каза, че веднъж направила така и като я изгасиш и запалиш на ново се оправя. Пробвахме тоя метод 2 пъти но без ефект. Турбото направо си изчезна. Никакво го няма. Ходих до няколко сервиза да я закачат да видим от какво е, но така и не ми дадоха разумно обяснение и изчистиха грешката и после всичко си беше ОК. Системата изплю грешка P0234. Въпроса ми е дали някой си има на идея какъв точно е проблема и дали е нещо сериозно. Съответно и колко би излязъл ремонта. Колата е мултиджет от 2008г на 76 000км.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Grande Punto 1.3JTD 75 грешка P0234
Collapse
X
-
Колата не е моя. Каня се да я купя и ходих да я тествам. Въпроса ми ако разходите по проблема не са сериозни направо да я взимам. Поне така ще му сваля повечко от цената. Свестен сервиз в Шумен няма! Ако я взема ще я ремонтирам във Варна или Русе...Fiat Grande Punto 1.3 Multijet, 75hp (10.2008г.)
Коментар
-
emzo написа:Тоя бръмбъзък ако е с променлива геометрия или ще е от клапана Н75 или ще е от МАПа или пренадува щото му е насрана геометрията.Карай в къв да е сервиз, да свалят въздуховода на турбината, ако няма луфтове, отбивай 200лв от цената и влизай във филма.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
ОК нека да конкратизирам въпроса си. Колко ще ми излезе (в най-лошия случай) ако реша, да сменя цялото турбо с ново оригинално. Само като информация: човека му искаше 8000, като след пазарене в момента сме в интервала 5200 - 5800. Да речем че бюджета ми е до 8200. Фен съм на колата и от няколко години, искам такава. Надявам се някой да се изкаже компетенто и с разбиране. А не така:Mury написа:Закарай колата в свестен сервиз да ти я оправят.Fiat Grande Punto 1.3 Multijet, 75hp (10.2008г.)
Коментар
-
Fotti написа:@emzo, въздуховода го провери човека и каза че е добре (съответния човек ми е бивш съученик от гимназията).F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
интересно... мултижет 1,3 75 к.с. и на 75 000 си е направо мотор бебе...съмнявам се в километрите ...и си е с доста просто турбо без геометрия. ЕГР туй онуй питай майсторите.petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
Fotti написа:ОК нека да конкратизирам въпроса си. Колко ще ми излезе (в най-лошия случай) ако реша, да сменя цялото турбо с ново оригинално. Само като информация: човека му искаше 8000, като след пазарене в момента сме в интервала 5200 - 5800. Да речем че бюджета ми е до 8200. Фен съм на колата и от няколко години, искам такава. Надявам се някой да се изкаже компетенто и с разбиране. А не така:Mury написа:Закарай колата в свестен сервиз да ти я оправят.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар