Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с маркучи на хидравликата на фиат браво jtd 105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

HATPOBEH написа:
    То няма охлаждане на хидравличната течност ... маслен радиатор не са сложили камо ли пък за хидравликата
    Какво няма охлаждане на маслото на мотора ли?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

абе я слезте на земята ,какви охлажданици ,какви чудеса,колегата правилно е писал-това да не е багер хидромек или jsb.

Коментар

ivel написа:
        абе я слезте на земята ,какви охлажданици ,какви чудеса,колегата правилно е писал-това да не е багер хидромек или jsb.
        Колега, снимки съм качил, двама пишем за охлаждане на хидравликата- вдигни си капака на колата и се загледай! Аз това съм го патил, не пиша наизуст. И колегата "алваново" се сблъска с този проблем.А кара 1,8.
        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

ivel написа:
          А ти слез под земята (в канала) и проследи хидравличната система. Някои автомобили (не всички) имат една тръба пред или под радиатора през която минава хидравличната течност. Тази тръба служи като охладител. Такива тръби имат не само ФИАТ, а и Ланчия, Опел и други. Маслото в нея е с ниско налягане което се връща в казанчето.
          FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

dobrujanetza написа:
            ivel написа:
            Колега, снимки съм качил, двама пишем за охлаждане на хидравликата- вдигни си капака на колата и се загледай! Аз това съм го патил, не пиша наизуст. И колегата "алваново" се сблъска с този проблем.А кара 1,8.
            Няма нужда от вдигане на капака,то на снимката се вижда,а който вярва само на очите си да се наведе и през решетката на предната броня да види ОХЛАДИТЕЛЯ.
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

аз съм го глееедал,гледал,това какъв охладител може да бъде-никакъв.първо го няма на всички модели,второ-охладител ще е ако е във вид на радиатор.ако си мислите,че тази тръба минава от там с цел охлаждане-грешите,а и хората не случайно са измислили радиаторите,независимо какъв е маслен,воден или въздушен

Коментар

ivel написа:
                аз съм го глееедал,гледал,това какъв охладител може да бъде-никакъв.първо го няма на всички модели,второ-охладител ще е ако е във вид на радиатор.ако си мислите,че тази тръба минава от там с цел охлаждане-грешите,а и хората не случайно са измислили радиаторите,независимо какъв е маслен,воден или въздушен
                Явно преди да напишеш всичките глупости трябваше да помислиш малко. Защото зимата на -20*С ако имаш охладител такъв какъвто ти искаш да имаш, помпата.... ще кажат зеле, ама е по лесно да се правим на разбирач.
                S_BANKOV написа:
                dobrujanetza написа:
                Има разлика в диаметрите.
                Снадки и маркучи има всякакви диаметри, така че ако се ръзтърси човек мисля че така е по добрия варинта за мен. Снадките са със самонарезни резби, а маркуча се пръска със смазка и се навива снадката с ключ.
                Спирачните маркучи едно време бяха точно с такива снадки, сега не знам дали ги правят още така.

Коментар

А мога ли да отрежа тръбите някъде до рейката,да си купя маркучи и да ги свържа с тръбата пред радиаторите,някой знае ли дали е голямо налягането,с обикновенни скоби ще стане ли?

Коментар

vakata5 написа:
                    А мога ли да отрежа тръбите някъде до рейката,да си купя маркучи и да ги свържа с тръбата пред радиаторите,някой знае ли дали е голямо налягането,с обикновенни скоби ще стане ли?
                    Ще стане. Там налягането е ниско и обикновени скоби ще станат.
                    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Ако са пробити тръбите можеш и да ги махнеш,аз на бравата ги бях махнал
                      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Понеже се зародиха големи спорове относно това дали е охладител или не се чух с инженери от Фиат които ми казаха ,че наистина идеята е била да се охлажда маслото на хидравликата ,но отговорника за това закъснял и те решили да оставят тръбите така.Така си и останало във времето :D
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Мисля да ги изолирам още пред рейката,да се надявам обикновени скоби да издържат

Коментар

Държат ,там няма налягане
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

направих го като при TD 100,без охлаждане,сложих си маркуч от казанчето до рейката и махнах и изолирах маркучите които водят пред водния радиатор и си реших проблема с 10 лв,пък ще видим какво ще стане като не се охлажда хидр.течност.Поздрави и мерси за коментарите.

Коментар

vakata5 написа:
                                направих го като при TD 100,без охлаждане,сложих си маркуч от казанчето до рейката и махнах и изолирах маркучите които водят пред водния радиатор и си реших проблема с 10 лв,пък ще видим какво ще стане като не се охлажда хидр.течност.Поздрави и мерси за коментарите.
                                Здрвей, колега имам същия проблем...FIAT Bravo 1.9JTD 105. За последните 800 км съм долял 2 литра атф, като погледнах колата от пред и отдолу в лявата част всичко беше червено, даже 2-3 часа след като я паркирах още се стичаше. Та въпроса ми е следния, в сервиз ли прави цялата работа или сам пред блока? И евентуално ако можеш да ми дадеш малко препоръки и насоки какво точно да направя, имам възможност да я вдигна на подемник обаче няма да може да стои така повече от 1-2 часа, че се работи на него. Предполагам, че единия край на маркуча се развива от рейката, другия от казанчето и след махането на скобите които държат така наречения радиатор се изважда цялото нещо (маркуч-тръба(радиатор)-маркуч) и с него се отива в магазин, където правят хидравлични маркучи и се прави маркуч със съответните накрайници и се закача към рейката и казанчето. С каква дължина трябва да е въпросния маркуч и от къде го прекара в твоя случай?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!П.С. Ако някой друг е правил подобно нещо- отворен съм за идеи(споделяйте).
                                FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

Working...
                                X