Добър ден, хора. От миналата седмица вече има нов член на италианското ми семейство - към алфата дойде и една пунто, 2000г, 1.9 Jtd, 80 к.с. Много е готино за градска кола, ама ми направи вече един-два номера. Първо: като го запаля, не може да задържи едни обороти, освободено от скорост. След малко този проблем се оправя. Като го покарам малкои спра на светофар на кръстовище, пак освободено от скорост, имам чувството, че колата ще тръгне напред, та държа спирачката. От 800 до към 1100 оборота прави, без да докосвам педала на газта. Не знам, филтър ли е, гориво ли е, какво е, та реших да питам. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.9 Jtd, проблем с двигателя
Collapse
X
-
OptimusMaximus написа:Как така тръгва като не е на скорост?
Коментар
-
След смяна на всички консумативи: трите филтъра, ангренаж с ролки, масло, плюс манивела, аптечка, пожарогасител , считам, че колата се движи, както трябва. Само забелязвам, че съединителя е изключително мек, на алфата трябва поне тройно усилие, за да го натисна. Може би е нормално, ще се види. Още не съм засякъл разход и тем подобни "детайли". Е, народът го е казал: кола, прасе и жена не се избират, защото не се знае каква сви*я ще излезе. Приятен ден на всчки.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар