Значи, проблема е, че когато колата загрее /стрелката се качи над първата скала/, нещо отпред вдясно почва да дрънчи. Иначе двигателя докато загрява си работи много добре и безшумно, но после това дрънчене е доста неприятно. Питах в един сервиз, когато сменях маслото, и момчето което го държи каза, че това било от веригата на маслената помпа. След това писах на хит-ко лично с-ние и той ми отговори, че това било често срещано при тези модели, и че така от разстояние му е трудно да даде заключение. Когато сменях амортисьорите в друг сервиз, пак попитах, а там момчето ми каза, че май-маслената помпа не е с верига, а и ако е от нея би трябвало да си дрънчи още от първото запалване на студения двигател, а не чак когато загрее. Така, че ако имате някакъв опит с такъв подобен симптом и някакво решение, очаквам разяснения! И има ли верига тази маслена помпа или няма?! А и с тези зимни гуми, много различни мнения, не знам на какво да се спра? Искаше ми се и някъде да си направя центровка на ГНП-то, че нещо май-разхода се завиши. Как да разбера каква марка е помпата и къде могат да я проверят и центроват?Предварително благодаря на всички!Ако някой реши да се отзове!Шегувам се! Най-сериозните са в този форум!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хайде, колеги дайте предположения...Marea 2.4 TD...
Collapse
X
-
Има една шайба със съединител и други джаджи, която е мисля към климатика вързана или поне със сигурност към пистови ремък някъде и която издава разни шумове, когато е счупена. Това се отнася както за ТД двигатели, така и за комънрейли. Шумът идва точно отпред, от дясно. Ходил съм на оглед на такава 2.4 ТД и на моменти се чуваше някакъв невъобразим шум оттам. Шайбата струва 150-200 лв. Принципно не е голям поблем да се кара така, но все пак... При мен също има едно леко цъкане оттам, но интересното е, че се чува докато е студена, а после изчезва. Чувал съм за идентични симптоми и при други ЖТД двигатели. Аз не съм пробвал, но ми се струва, че най-лесният начин да се разбере дали е оттам щумът, е да се разкачи пистовия ремък и тогава, ако пак си има шум, значи няма да е оттам._______
146 JTD
-
Относно проблема....
Включвам се, за да благодаря на тези, които се включиха до момента в определянето на причината на проблема.Още малко уточнения.Значи, най-интересното е, че когато колата се кара на не съвсем загрял двигател /под първата чертичка, на скалата за температурата/, няма никакво дрънчене, когато е на празен ход или в движение.... Всичко започва, когато двигателя загрее. Мине ли стрелката над първата черта на скалата, започва да дрънчи. Някой от вас казаха, че проблема при вас е при студен двигател и когато загрее изчезва, а при мен е точно обратното...Това е нещото, което си мисля, че трябва да е водещо при определането на причината. Аз все си мисля, че щом се появява дрънчене чак когато двигателя загрее, значи е свързано с вентилаторите за охлаждане. Но аз нямам представа нито колко вентилатора са нито кога се включват, така че ако някой може да даде разяснения и по този въпрос ще бъде добре...Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Re: Относно проблема....
manot24 написа:Включвам се, за да благодаря на тези, които се включиха до момента в определянето на причината на проблема.Още малко уточнения.Значи, най-интересното е, че когато колата се кара на не съвсем загрял двигател /под първата чертичка, на скалата за температурата/, няма никакво дрънчене, когато е на празен ход или в движение.... Всичко започва, когато двигателя загрее. Мине ли стрелката над първата черта на скалата, започва да дрънчи. Някой от вас казаха, че проблема при вас е при студен двигател и когато загрее изчезва, а при мен е точно обратното...Това е нещото, което си мисля, че трябва да е водещо при определането на причината. Аз все си мисля, че щом се появява дрънчене чак когато двигателя загрее, значи е свързано с вентилаторите за охлаждане. Но аз нямам представа нито колко вентилатора са нито кога се включват, така че ако някой може да даде разяснения и по този въпрос ще бъде добре...
Коментар
-
Относно темата...
pinifarina написа:Колега, като включиш климатика - шума не се ли увеличава?Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
И на мен ми казаха същото- успокоителя на верига се износвал бурзо и оттам идвал шумът - в Александър Ауто ми искаха към 400-500 лв. оригиналните ако не се лъжа за к-т верига с успокоител и колела - ама също така ми казаха че и новите няма да изкарат кой-знае колко и по принцип този шум не е опасен и нищо неможе да стане от това - затова че колега ако не те дразни много -газ и това е.Alfa 156 2.4JTD ~180p.s., Alfa 145 1.9 JTD~140p.s., MAREA 2.4TD124p.s., TEMPRA 1.9 TD-92p.s., TIPO 1.6 2act-90p.s.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар