При нежно каране е съвсем нормален този разход.Жена ми ходи до Нови Искър почти всеки ден и разхода по бордкомпа е 4,5 е вярно по околовръстното ама то софийското е като в центъра на Сливен или Ст. Загора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo - Разход
Collapse
X
-
Аз не вярвам на борд. компютъра, защото като гледам на колко километра ми светва лампичката няма много общо със това което показва... За градско каране ми показва най-много около 6, а то харчи повече, а извънградско ми показва даже 4, ама то пакне харчи толко.... за съжаление :Д. Иначе ми е харчило най малкокато съм я карал с 80 почти постоянна скорост... ама то си е досадно не става така.
Коментар
-
На извънградско зависи от терен, вятър и темперетура на въздуха, разхода варира от 4.1 до 5.6-6л/100. В Мездра при средни пробези от около 1-1.5км, че понякога и по-малки средно е някъде към 8л/100. От светването на лампата до първата чертичка след нея са грубо около 4 литра, които с моето каране стигат за към 45-50км. Зимата дон Стилаж си хапва здраво нафта, но лятото му спада глада. :DFIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
Здравейте, отскоро зареждам една нафта на 2,20 литъра и разхода падна с почти литър от 7,6-7,2 падна на6,5-6,2. Странното е че извънградско ми даде 6,2 а съм карал спокойно и трасето е Пловдив - Лом , няма кой знае какви баири. Та ми е чудно как преди при 7,5 градско даваше 6,2 извънградско , а сега при 6,5 градско с новата нафта , извънградското не пада?!?!?!А да колата е 1,9жтд 115 коня.Stilo 1.9jtd
неудоволствието от ниското качество остава много по-дълго, от удоволствието от ниската цена
Коментар
-
Bravo 1.9 JTD 105++ 2001 .... зимата като ми замръзваха скоростите работа поне 1 час на място разход 9.8 - 10 градско .... извън градско 5 - 5.5 ... като ходихме декември да вземаме на баща ми Мазда-та бях направо очарован от разхода 100 лв нафта сложихме в Нова Загора и тръгнахме за София там карах бая градско (за пръв път карах в толкова натоварено движение ) от там хванахме за Монтана през Петрохан (взехме Мазда-та от Монтана) и връщане към Нова Загора през Враца - Благоевград - София - Пловдив - Ст. Загора - Нова Загора (по магистралата бащата с 6 скорости и силен буен пердаши напреде и ми звъни по телефона и ми вика маздата мноо върви немойш да ме стигнеш направо - викам тъй ли си мислиш , намали на 100 да тръгнем заедно да я видим таа мазданамали и като му опуших предния джам звани пак по телефона и ми вика "да Е*а тоя смотан Фиат да е*а с 21 коня по малко от мене пак ми бяга от погледа ... и земи я опрай тая кола че дими ама сигурно масло няма да и остане да се прибереш до Нова Загора . (голям смях се смях ) ) Та вече след баща ми звани и вика нафта имаш ли викам му за сега имам ама на следващата бензиностанция спри да ми заредиш за всеки случай... на бензиностанцията викам дай 20 лв ще сложа той ми вика на ти 50 сложи да имаш да ме споменаваш
... налях ги аз от тоя алпин дизел (една бензиностанция с 3 букви) и се прибрахме без проблеми . стрелката на резервоара застана по средата (1/2)и не мръдна от там викам си сутринта като се успокои ще покаже вярно и сутринта като запалих пак там си стоеше ! Т.е. 1002 км с 150 лв нафта и ми остана половин резервоар да джиткам насам натам (да е жив и здрав бащата
Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 ) .... са ще видим лятото в жегите как ще гори че миналото лято бях с 215/40 R 16 а сега ще съм със 195/50 R 15 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Коментар
-
lhristov написа:слагаш газ. Пак толкова ще гори, но на 1,24 лв/литъра.Тия дни ще правя малко преработки на дозирането на газта и мисля да е още по добре :D
Коментар
-
chaveto, не знам дали се шегуваш, но аз направих неволна грешка. Отговорих на george_7, защото пише за мотор като моя, а после видях че съм в дизеловия сектор. Извинявам се.А по това, което си написал за нафта+газ, мога да кажа, че съм чувал за автобусите от Градския транспорт че така карали. Определен % от нафтата се замества от пропан бутан. Ама вярно ли е, кое, как, колко - не зная.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Не се шегува, може да се направи и на газ-дизел, но за двигатели под 2000 кубика не мисля, че си струва упражнението.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар