Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сондата забива?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ламбда сондата забива?

Днеска докато проверявах налягането на ГИ забележих че кривата на ламбда сондата забива на 0.02- 0.03волта , в началото като се вързах работеше и правеше пикове и падове, после зацикли на тия ниски волтажи- това за на празен ход става въпрос. Нито на бензин,нито на газ не искаше да качва волтажа, принципно е сменяна и е Беру на 35х.км . В момента в който заби сондата ми качи времената на впръскване от 4.1мс на 5мс на празен ход.Възможно ли е при някакви температури да спира да работи, забелязвам я че харчи и малко повечко колата. То в краен случай имам друга сонда но преди да я пробвам нея да питам. Колата е Браво 1.6
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

4,1мс са много на бензин ако е загрял двг и без консуматори. По скоро трябвада ресетнеш бензиновото ЕКУ и тогава да настрои газта.Ламбда сондата на този двг е с подгряване и започва даработи известно време след палене. Нормалните времена на тихи обороти при добре загрял двигател без консуматори са 3,2-3,6мс,4,1 означава бедна смес на бензин. Това еку има самоадаптация което значи че когато настройката на газ не е наред се омазва. Затова ресет и тогава виж показанията на ламбдасондата на бензин.

Коментар

При изключени консуматори на празен ход е 3.8мс и е малко по-високо защото има чип тунинг. Конкретните времена са с работещ ДРЛ и вентилатор на 4 щото сушех пода заради протеклия радиатор на парното. Прегледах инсталацията и кабелчето от ламбдата до газовата уредба ми се видя хлабав, преправих го да контактува хубаво и пак пробвах- ламбдата сработи на около 50 градуса и до 85-90 си правеше синусоидалната крива от 0.1 до 0.5в . Надявам се проблема е бил в кабелчето.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Въпреки всичко аз бих ресетнал екуто и след това бих сменял ламбда сонда.При мен право 0,1-0,8 волта.А иначе с МЕС гледам ламда сензор интегратор(коефициент ламбда),когато всичко е наред варира 0,98-1,02ако намалява сместа е богата,ако се увеличава бедна.

Коментар

Working...
        X