Колеги, метановата уредба е обикновена и прехвърля на около 2200 оборота. Миналата зима до -10 градуса нямаше проблем. Паля, форситам и веднага заработва на мета. Сега при температури около 0 прехвърля и гасне. След достигане на температура на дв. около 40 гр, заработва на метан. Идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не работи на метан при ниска температура
Collapse
X
-
Весо, що не я оставяш да поработи на бензин. На празен ход. Да позагрее и тогава ръчкай на газ.А инак, като идея - смени филтърчето на газовата. Трябва да го има някъде. А то си е консуматив.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Re: Не работи на метан при ниска температура
veselin10 написа:Колеги, метановата уредба е обикновена и прехвърля на около 2200 оборота. Миналата зима до -10 градуса нямаше проблем. Паля, форситам и веднага заработва на мета. Сега при температури около 0 прехвърля и гасне. След достигане на температура на дв. около 40 гр, заработва на метан. Идеи?
Коментар
-
Re: Не работи на метан при ниска температура
veselin10 написа:Колеги, метановата уредба е обикновена и прехвърля на около 2200 оборота. Миналата зима до -10 градуса нямаше проблем. Паля, форситам и веднага заработва на мета. Сега при температури около 0 прехвърля и гасне. След достигане на температура на дв. около 40 гр, заработва на метан. Идеи?
Коментар
-
Момечета, не съм наясно, но при метана има ли зимна и лятна смес? Аз карам на пропан-бутан и доскоро съм сигурен че зареждахме лятна смес и някои коли създаваха точно такива проблеми. Сега я смениха със зимната и естествено стана 1.40 и в същото време изчезнаха проблемите на въпросните коли..............Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
lhristov написа:Е, дай линк де...Помогни докрай.
Коментар
-
veselin10 написа:Въздушния филтър е нов. Филтър за метана не знам да има. Възможно ли е проблема да е в редуктора?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Веско въпросът е гасне само на свободна или забива на метан като е студена нацяло?Ако е само на обороти трябва да промениш налягането малко от самия редуктор винтчето.Принципно на обикновен метан до -10 не трябва да имаш проблем дори да пали без проблем директно на метан.При метана дори и да е студен редуктора трябва да си работи не е като пропан бутана да става изпаряване и да трябва да загрее изпарителя.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар