Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неравномерна работа на двигателя - Fiat Bravo 1.6 16V '98

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Неравномерна работа на двигателя - Fiat Bravo 1.6 16V '98

Здравейте колеги,Преди няколко седмици сложих обикновена метанова на Бравото и ситуацията е следната:Колата работеше много зле в началото с много прекъсвания, придърпвания и изгасвания. Майсторът заяви, че свещите и кабелите са в много лошо състояние и в последствие ги сменихме.Колата работи много по-добре, но все още не така, както трябва - когато е под 1800 оборота отново придърпва, понякога дори се получава някакво прищракване и пропадане на педала на газта - не се е случвало преди да сложа уредбата. Когато тръгвам трябва да я фурсирам поне до 2000 оборота, в противен случай оборотите рязко падат при отпускане на съединителя и колата гасне.Двигателя работи много неравномерно, оборотите варират, има доста вибрации. Проблема го има и на бензин, но не е толкова осезаем.В крайна сметка минах на диагностика при майстора, който имаше съмнения, че проблема може да е в бобината, но заключението му беше, че причината е детонационния датчик.Преди да дам още 100лв, дали някой може да сподели мнение, за да не се окаже, че пак ще си дам парите и няма да има резултат.Благодаря предварително. Колата както съм написал в заглавието е Браво, 1.6 16V, 103 к.с., 1998г.ПП: Сменил съм и въздушния филтър.Поздрави,Васко
    Fiat Bravo 1.6 16V '98 103hp CNG

Ако имаш проблем с този датчик, трябва да ти свети на таблото чека. За да ти работи добре на метан, първо трябва да я оправиш на бензин. Задължително за метана е да се сложи адванс процесор, защото без него много скоро ще се откажеш от метана. Просто колата не върви. Това с пропадането на педала, данеби да има детонации? Дали е добре настроена уретбата? Ако сместа е бедна ще имаш подобни грижи. Много важно е и състоянието на въздушния филтър. Трябва да се сменя макс. на 4-5 хил. км.П.П. Сега прочетох за филтъра, че си го сменил. Значи отпада като проблем.П.П.2 Аз карах една година с разкачен детонационен датчик. Не е от него неравномерния ход. Защо не го откачиш и да покараш без него на мета. На бензин ще гори повече, но при работата на метан той не играе при обикновенна уретба.
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Благодаря за мнението.Лесно ли се разкача кнок сензора? Видях в една тема схема къде точно се намира, но трябват ли ми някакви инструменти?
      Fiat Bravo 1.6 16V '98 103hp CNG

Коментар

Не трябва, на букса е.
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
        X