Здравейте колеги ! Нов съм във форума и не съм много наясно къде да пиша. Извинявам се предварително ако нарушавам правилата ! ПРОБЛЕМА е следния: Отскоро съм собственик на фиат брава 1.4 12 клапана. Не иска да пали на бензин , а майсторите ми казаха какви ли не диагнози - компютър , моно инжекцията , бензинов филтър и т.н. Но по големият проблем е че ми дава ужасяващ разход на газ - 18-20/100. Регулираха я уж 2-3 пъти но проблема не се оправи - със пълна бутилка (капацитет 30 литра) минах едва 185 км. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 ... Моля ви колеги дайте ми някакъв съвет от какво може да е и как да се оправи. Благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФИАТ БРАВА 1.4 12 клапана ГОЛЯМ РАЗХОД НА ГАЗ - 18-20/100
Collapse
X
-
кола
Как не пали на бензин помпата върти ли в началото или въобше е няма Да работи на газ трябва добре да работи на бензин или поне да е работила преди товаКато е на бензин дюзата работи ли излиза ли гориво от нея като махнеш вилтъра се вижда Изпарителя наред ли е меммрани и настроики някой отварял ли го е
-
Re: ФИАТ БРАВА 1.4 12 клапана ГОЛЯМ РАЗХОД НА ГАЗ - 18-20/10
Nedeff написа:че ми дава ужасяващ разход на газ - 18-20/100. Регулираха я уж 2-3 пъти но проблема не се оправи - със пълна бутилка (капацитет 30 литра) минах едва 185 км. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 ... Моля ви колеги дайте ми някакъв съвет от какво може да е и как да се оправи. Благодаря !Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Аз ще се съглася с колегата Торнадо. Моята бутилка е 30л....реално събира към 27л. Като ти е празна бутилката я напълни и виж колко събира или напълни, измини 100км ...виж колко ще събере и направи това упражнение още 1-2 пъти, но зареждай от една и съща колонка. Иначе извън градско колко ти гори?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Не работи добре
Kay_ написа:Аз ще се съглася с колегата Торнадо. Моята бутилка е 30л....реално събира към 27л. Като ти е празна бутилката я напълни и виж колко събира или напълни, измини 100км ...виж колко ще събере и направи това упражнение още 1-2 пъти, но зареждай от една и съща колонка. Иначе извън градско колко ти гори?
Коментар
-
Ами...виж нещо за консумативите...филтър на газта, свещи. В Търново има едни газаджии дето съм чувал , че са добри. Намират се с/у Мол-а от другата страна до колите под наем. Казвам ти го понеже видях, че си от Горна. Аз съм от Вт ама от мн години не живея там. Ама едно приятелче ми даде хубави отзиви от тоя газаджия. Изчакай и още някое друго мнение на по компетентните колеги. УспехФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:Ами...виж нещо за консумативите...филтър на газта, свещи. В Търново има едни газаджии дето съм чувал , че са добри. Намират се с/у Мол-а от другата страна до колите под наем. Казвам ти го понеже видях, че си от Горна. Аз съм от Вт ама от мн години не живея там. Ама едно приятелче ми даде хубави отзиви от тоя газаджия. Изчакай и още някое друго мнение на по компетентните колеги. УспехФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Не работи добре
Ще е хубаво да уточниш и какво ти е газовото [/quote]Ами честно казано и аз незнам Някакъв сбирщайн - бутилката не знам каква е , на изпарителя пише GASCONTROL , а на филтърчето за газта пише BRC Да кажа и още нещо - вчера четох някой работи тук във форума и сам си поиграх малко с настройката ... Значи бях заредил за 10 лв - 7.60 литра. Около 20 минути си играх да настройвам от изпарителя - нагласих оборотите горе долу , но като не работи стъпковия мотор и не ги подържа едни и същи. След като регулирах от изпарителя завих малко и ’’тройника’’. Когато прецених , че работи добре и седнах да я пробвам - вървеше си нормално , има ряз и се държи добре на празен ход. Карах цяла вечер и тая сутрин свърши газта - на километража бяха точно 45 километра. Това добре ли е , като се има в предвид , че работи на място около 20 мин ???
Коментар
-
Ако си карал 45 км градско, не виждам къде ти е проблема. За извънградско е малко на кантар работата.За 20 мин настройване да ти е дръпнала към 1.5 литра и ти остават 6. При 6 литра за 45 км разхода е 13,3/100.Моята 1.6 извънградско ми даваше 9.5-10, градско ~13,5.Ето ти малко данни от колеги със същите мотори:Градско - от 10.5 до 12.5л/100км Градско 14-15л/100кмБрава 1.4 на газ. Бургас-София по магистралата ,скорост 130-140 км/ч с включен климатик през цялото време-разход 12.7 литра на 100 км.Като цяло мисля, че разхода ти е нормален и много зависи от начина ти на каране.Опитай да я засечеш няколко пъти извънградско, там ти е по-точния разход и тогава дай да коментираме."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Не работи добре на газ
M5kov написа:Ако си карал 45 км градско, не виждам къде ти е проблема. За извънградско е малко на кантар работата.За 20 мин настройване да ти е дръпнала към 1.5 литра и ти остават 6. При 6 литра за 45 км разхода е 13,3/100.Моята 1.6 извънградско ми даваше 9.5-10, градско ~13,5.Ето ти малко данни от колеги със същите мотори:Градско - от 10.5 до 12.5л/100км Градско 14-15л/100кмБрава 1.4 на газ. Бургас-София по магистралата ,скорост 130-140 км/ч с включен климатик през цялото време-разход 12.7 литра на 100 км.Като цяло мисля, че разхода ти е нормален и много зависи от начина ти на каране.Опитай да я засечеш няколко пъти извънградско, там ти е по-точния разход и тогава дай да коментираме.
Коментар
-
Извънградското ти ми се струва по - високо. Карай на някъде 100км и виж как е. Иначе и моята е 1,4Градско -12/100 при нормален трафик. При засилен стига и 15-16...дори 18Извън - 7-8/100. Ако я карам в рамките до към 3500 оборота ми е падала и до 6,2/100Много зависи както каза колегата как я караш. И аз като съм карал 130-140 ми е правила 10/100Общо взето май на този мотор силата му е на дълги разстоянияФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
[quote="Kay_"]Извънградското ти ми се струва по - високо. Карай на някъде 100км и виж как е. Иначе и моята е 1,4Градско -12/100 при нормален трафик. При засилен стига и 15-16...дори 18Извън - 7-8/100. Ако я карам в рамките до към 3500 оборота ми е падала и до 6,2/100Много зависи както каза колегата как я караш. И аз като съм карал 130-140 ми е правила 10/100Общо взето май на този мотор силата му е на дълги разстоянияЕдин път се прибирах от село. Газта ми свърши и заредих в съседното село за 10 лв. Карах я на 5 , с около 2 , 2.5 об./мин. и минах само 50 км. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Yellow_Flash_Colorz_PDT_38
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар