Добър вечер! Днес реших да си сменя антифриза и си взех 6 литра. Източих старият антифриз и налях част от новия и тук дойде проблемът. Колата не искаше да запали. Бутнахме я с един приятел, запали, но не държеше обороти и гаснеше. Обадих се на един по-запознат приятел и той ми каза да видя изпарителя дали е студен ( бенз помпа ми е изгоряла и паля на газ) и какво да видя... по него имаше скреж. Обяси, че антифриза не стигал до него, той замръзвал и колата се изкасяла. Посъветва ме да го заливам с топла вода след като запаля колата и да я форсирам докато отвори термостата - речено, сторено. Като го заливах и с форсиране не гаснеше. Уж отвори термостата, но нямаше никаква промяна, колата само с дърпане/бутане пали и не държи обороти, но изпарителят си е топъл (явно минава вода през него). Много се отчаях, посъветвайте ме какво да направя? Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с газово след смяна на антифриз.
Collapse
X
-
кола
Като се стопли ще се оправи :D Виж дали няма въздух при изпарителя и обезвъздуши по принцип ако го загрееш изпарителя ще се оправи без нищо да пипаш Като е студуено пали на бензин и после на газ най добре Гаси на бензин Ако ти събира вода в испускателната система Понякога сако замръзне се запушва аспуха/ грубо казаноПреди да загасиш изфорсиай е за кратко
Коментар
-
Има въздух, че така да замръзва и да не работи на загрят двигател.Ако не е голяма хамалогията, свали го, подигни нагоре/надолу/настрани, че да излезе тоя балон и после обезвъздуши отново.Зимата може и да видиш зор с паленето на газ, оправи си помпата, без пари са!"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Наливаш антифриз догоре в казанчето.Откачаш маркучето,което влиза в него отгоре.Надуваш с уста гърловината на казанчето,докато потече плътна струя с антифриз от развитото маркуче.После монтираш маркучето на мястото му и доливаш до максимума на казанчето.Караш и си викаш ей добре,че е тоя форум!FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
popara801 написа:Наливаш антифриз догоре в казанчето.Откачаш маркучето,което влиза в него отгоре.Надуваш с уста гърловината на казанчето,докато потече плътна струя с антифриз от развитото маркуче.После монтираш маркучето на мястото му и доливаш до максимума на казанчето.Караш и си викаш ей добре,че е тоя форум!Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Re: Газова
kluchar написа:Изгони въздуха в систематакато си пуснал и парното дориПокарай на бензин и ще се оправи сама послеFiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3
Коментар
-
Re: Газова
vladrak написа:kluchar написа:Изгони въздуха в систематакато си пуснал и парното дориПокарай на бензин и ще се оправи сама послеFIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар