Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога е за ремонт/смяна газова рейка

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Кога е за ремонт/смяна газова рейка

    Здравейте колеги искам да ви попитам газовите рейки имат ли някакъв определен пробег които може да се мине с тях след което е нужно да се подменят или направи ремонт ( със съответните ремонтни комплекти които има на пазара).И какви са първоначалните симптоми на износена рейка и дали нестабилните обороти на ПХ,детонации в ауспуха леки прекъсвания и повишен разход са едни от тях при положение че на бензин работи перфектно двигателя и по-конкретно за рейка валтек 3ома на 44хил.км Благодаря предварително

    #2
    Кога е за смяна рейката е на късмет!Днес смених рейката на едно Пунто такси.Старата рейка беше МимГаз на 100 000км.(сто хиляди)Всичко е много относително,зависи от качеството на газта.Рейката като започне да прави проблеми се сменя.Твоята на 44000км. ако не работи добре я сменяй,ако няма проблем не пипай!
    OVB X18XE1 седан+ГИ

    Коментар


      #3
      От невежество и простотия 40 000 км не смених газови филтри, последва смяна с ремонтен комплект на единия от инжекторите на рейката.Рейката умря на 100 000 км , пак можеше да се ремонтира, но не си заслужаваше и я смених с нова. Симптомите бяха повишен разход и стана доста по-шумна (това в първите 40 000 км), а накрая просто колата заработи на 3 цилиндъра. Рейката беше 3 ома райл.Има и една друга важна подробност- важно е температурата на прехвърляне от бензин на газ да е поне 30 градуса. Някой хора от икономии я намалят и в резултат на това газта достига до рейката в течна фаза или е толкова газообразна, а това скъсява значително живота и.
      Play Golf ,but not drive golf!!!
      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

      Коментар


        #4
        Alex_RT написа:
        Има и една друга важна подробност- важно е температурата на прехвърляне от бензин на газ да е поне 30 градуса. Някой хора от икономии я намалят и в резултат на това газта достига до рейката в течна фаза или е толкова газообразна, а това скъсява значително живота и.
        Зависи от рейката, сещам се за 3 модела ниско бюджетни, на които не им пречи.Поправка - среден клас, че под нискобюджетни влизат турските рейки. :D
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар

        Working...
        X