Здравейте колеги,Напоследък забелязвам много висок разход на газ. Вчера например с 11л.газ изминах едва 57км градско ! По мой прости сметки това прави около 19л/100км.Автомобила е фиат брава 1.6 103к. с обикновено газово.Какъв може да бъде проблема според вас за такова рязко повишение на разхода
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брутално висок разход на газ !!
Collapse
X
-
Ами...по спомени колата гори 3/100 ако работи на място. Та ако си карал в големи задръствания. На мен ми се е случвало от Бъкстон до Арена Запад да пътувам близо 2 часа , а са 5 км. И така няколко дена. Разхода и беше станал 18/100. Изчакай малко време, засичай я и виж как са работите УспехФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
-
Kay_ написа:Ами...по спомени колата гори 3/100 ако работи на място. Та ако си карал в големи задръствания. На мен ми се е случвало от Бъкстон до Арена Запад да пътувам близо 2 часа , а са 5 км. И така няколко дена. Разхода и беше станал 18/100. Изчакай малко време, засичай я и виж как са работите Успех
Коментар
-
С обикновенна газова на ловато на мотор 1,0 моно 45к.с. при палене само на газ зимата съм и докарвал градско около 13л/100км, просто забелязах, че разхода зимата се вдига доста спрямо лятото, особенно и ако сутрин палиш на газ, а не на бензин. Предната зима засичал ли си разход ??, консумативи сменявал ли си скоро - въздушен филтър, свещи, филтрите на самата газова уредба ??punto HGT
Коментар
-
Не го стряскайте така момчето . Като причина може дори и да е от Бензиностанцията. На мен ми се е случвало ( предполагам и на други) разхода си ми е 12/100 градско, един път ми "падне" 8-9/100 и следващия път 18-20/100. Зареждането на газ е много относително. А и ако съотношението пропан:бутан е в полза на второто......маниии ще направиш дупка в пода и ще гори като змей, а като погледнеш ауспуха...все едно караш дизел Първо да потърси в безболезнените причини...а пък после сериозните неща.П.П. S_BANKOV жив и здрав да си, че си споделил за Дани от Дружба...този човек е магьосникФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:Ами...по спомени колата гори 3/100 ако работи на място. Та ако си карал в големи задръствания. На мен ми се е случвало от Бъкстон до Арена Запад да пътувам близо 2 часа , а са 5 км. И така няколко дена. Разхода и беше станал 18/100. Изчакай малко време, засичай я и виж как са работите УспехFiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Хахахах....Правилна забележка момчета Говорим за 3л./час. Ама и вие сте едни....разбра се какво исках да кажа, можеше само да ме поправите без заядливата частФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
За свещите че са за смяна за смяна са..планувал съм го скоро въздушния филтър като се замисля и той е за смяна макар че съм го сменял преди около 10000 км ама в софия... и всеки ден да се смяна няма да сбърка човек :П изпарителя и той е за обслужване..:D За изтичане на газ..уж съм гледал нямам..ама знае ли човек Направо като се замисля първо да взема да си свърша моята част от нещата и тогава да се жалвам а ? :ДБлагодаря за отговорите,колеги Бъдете ми живи и здрави !
Коментар
-
Ами....колкото и странно за звучи....съм го пробвал това Миналата зима 4 дена не я бях карал и заради тока препалвах 4 дена по 15 минути ( като преди това беше заредена) отидох да заредя и събра 4,4л...казах ги 3 понеже тя за 15 минути тъкмо си загрява, а не работи на място в оптимален режим. Гояорим за газ. Знам, че това не е най-точния начин да я определиш колко гори на място. Ако съм заблудил някой извинФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар