Здравейте съфорумци,Както някой от вас помнят около 2-3 май си монтирах газова уредба с изпарител волтран наПунтото 1.1. До преди около месец нещата бяха що годе нормални колата вървеше като на бензин ....... за харча макар да е относително около 10 ми харчеше софийско (бях доволен)постепенно работата на газ почна да се влошава и колата, макар да работи видимо нормално не иска да поеме като хората и сякаш се дави като и се подаде повече газ и лека полека (но доста мудно) се оправя като върна газта. Вдигна се и разхода - около 11.5?!!! Помислих си - лоша газ.................смених Н пъти газостанцията, но няма резултат............тази сутрин бях на газаджията и той смени филтърчето на газовия клапан, продуха ситемата уж, смени възд филтър и направи настройка и каза всичко е ок...........да ама не!!! - звъннах му на тоя ама той ме отряза - Нищо не можел да направи, да съм сменил газостанцията (много се ядосах).колата не само от време на време а постоянно е като спъната незнам какво да правя кажете някакви предпложения имате ли?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с вървенето :(
Collapse
X
-
1.Въздушен филтър скоро сменял ли си?2.Прегледай системата да не засмуква въздух от някъде ( в района на плочката )Изпарителя нов ли е или е втора употреба?Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
ако питаш мен смени газаджията не газстанцията!на тия мърлячи и бои им е малко аз дигнах ръце от пишман маистори и накрая почнах сам да човъркам.сега съм я докарал до едно положение което ме устроива и не бутам нищо повече. що не вземеш да си помогнеш сам?пробваи ако стигнеш 20/100 значи не е добре завиваи наобратно и така с проби и засичания!
Коментар
-
На Самарата която карах преди, сложих газ миналото лято. Супер разход всичко си беше ок, докато не паднаха температурите, бях се побъркал вдигна с 2 понякога дори 3 литра разхода по същия маршрут които минавам всеки ден! И така цяла зима бъзикане, настройки, филтри ала-бала и няма сваляне!Е, стопли се отидох на "майстор" понеже толкова бях ръчкал врътките, че вече бе съвсем необходима намесата му! Разхода падна с 2 литра и лятото се возех ефтинджос Взех Фиата, мойта жена подкара Самарката и вече 2-3 пъти зарежда и ми казва колко литра, засичам и се оказва че разхода и се е повишил точно с толкова колкото и миналата есен!Според личните ми наблюдения:- понижението на околната температура влияе много на разхода на газ, а точно заради ниските температури съотношението "пропан-бутан" го променят за да е по-плътна газ-та и съответно се променя качествата на горивото, което е предпоставака за увеличен разход също!FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
Здрасти колега , ще ти споделя някои мои наблюдения по въпроса . Като за начало почни с изпарителя , Волтран е много кофти марка , някакво бледо копие на Ловато . Аз се мъчих с тоя боклук цели 2 години , първата година беше супер колата вървеше и харчеше приемливо 9 /100 градско / Уно 1300 -карбуратор/ . След първата година това така и не можех да го накарам да работи както трябва , то не смяна на свщи , кабели , делко , филтри , препрвяне на газова плочка и други такива физически упражнения . Резултатът беше - 0 т.е. намирам стабилен празен ход - колата не върви както трябва и обратното. След като си скъсах нервите и хвърлих маса пари за части и диагностика , направих следната проба - свалих едно Ланди Ренцо на 2 години също , резултата беше невероятен за мене , след настройка на системата колата върви мн.добре и пак си харчи 9/100 , но в продължение на 1 година сипвам само газ и карам. Съветвам те , намери си Lovato или Ланди Ренцо за проба и сам ше се убедиш. А Волтрана го изхвърли там където куче не минава .. Успех
Коментар
-
Може и BRC да вземеш...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
bopkata написа:хора кажете на този изпарител волтран дали има на него пробка за мърсотията, защото ми направи впечатление, че "майстора" смени филтъра само на газовия клапан и въздушния?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Orcinus
Valeo написа:Волтран е много кофти марка , някакво бледо копие на Ловато . Аз се мъчих с тоя боклук цели 2 години , първата година беше супер колата вървеше и харчеше приемливо 9 /100 градско / Уно 1300 -карбуратор/ . След първата година това така и не можех да го накарам да работи както трябва , то не смяна на свщи , кабели , делко , филтри , препрвяне на газова плочка и други такива физически упражнения . Резултатът беше - 0 т.е. намирам стабилен празен ход - колата не върви както трябва и обратното. След като си скъсах нервите и хвърлих маса пари за части и диагностика , направих следната проба - свалих едно Ланди Ренцо на 2 години също , резултата беше невероятен за мене , след настройка на системата колата върви мн.добре и пак си харчи 9/100 , но в продължение на 1 година сипвам само газ и карам. Съветвам те , намери си Lovato или Ланди Ренцо за проба и сам ше се убедиш. А Волтрана го изхвърли там където куче не минава .. Успех
Коментар
-
Здравейте колеги. За колегата PAPARAC , искам само да вметна едно две неща . Първо един изпарител не е парче желязо и мембрани.На външен вид може и да си приличат , но всяка марка си има особенности . Предполагам че си разглобил повече от един изпарител и си забелязал разликите . Второ Волтрана може и да е по лиценз на Ловато , но този изпарител не се регулира както трябва / 4 % CO празен ход , 0,05% CO pri 3000 оборота / в следствие на този "лиценз" се получава гърмене в колекторите , висок разход , лоша динамика и да не говорим че оборотите на празен ход варират в широки граници от 700 до 1300, от прекаленото обедняване на сместа се скапват свещите , кабелите , капачка , палец . Същото е положението при ЕКОГАЗ , не знам по какъв лиценз са. Та си мисля че колегата с Волтрана ше си избие парите за читав изпарител за малко време с оглед на това че ще си спести ходене по диагностики а съшо и нерви от непрекъснато въртене на кранчетата . А дали за 5 месеца са му остаряли мембраните , едва ли . И един въпрос , ти с какъв изпарител си и какви са ти впечателнията от него
Коментар
-
Хора да се похваля, ходих при The_Machine в Горубляне и хората решиха проблема.......... вкараха 1 нещо като гума с дупка в маркуча за въздуха който е накрая на възд филтър направиха центровка и о чудо колата върви доста добре ................ Специални благодарности на колегата за експертната помощПунто '95 1.1
Коментар
-
bopkata написа:Хора да се похваля, ходих при The_Machine в Горубляне и хората решиха проблема.......... вкараха 1 нещо като гума с дупка в маркуча за въздуха който е накрая на възд филтър направиха центровка и о чудо колата върви доста добре ................ Специални благодарности на колегата за експертната помощAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар