Да ви кажа колеги напълно съм разочарован от газта. Направих си опит колко ми е разхода на бензин и се установи, че смесен цикъл на каране - разход 6,7/100. Малко по евтино ми е на газ, само че колата много ме ядосва. При каране на газ от аспуха се носи бял пушек все едно карам нафтова печка със задънени филтри ( да ме извинят колегите с дизели). При префключване на бензин това изчезва. Онзи ден карах с друга кола по фията и миришеше на газ та се нетраеше. Възможно ли е да извърля газ през аспуха ( богата горивна смес или......незнам какво още) и да ли това е причина така да пуши на газ. Незнам дали се изказах правилно, но в момента така съм се ядосал , че не мога да мисля.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газ- бял пушек!
Collapse
X
-
iko79 написа:Дай съвет каво да правя.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
iko79 написа:изпарителя е турски Волтрон. Незнам дали има спукана мембрана но целия е някак като мазен все едно избива от него антифриз или ....абе омаслен.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
sachma написа:Абе да не объркам нещо колегата, ама то на газ си е нормално да пуши повечко, еле пък и зимата като е студено...ама всичко с граници де.А иначе Волтран съм чувал че е много куц изпарител, но ако му има нещо дано да минеш само с мембранки.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Сигурно Sachma има предвид,че това са водни пари.Колкото е по-студено,белия дим е по-гъст,особено при студена генерация.Виждал съм коли,от ауспуха да тече вода/през зимата/,и в това няма лошо.Просто конденз.@iko79-относно миризмата на газ-една диагностика не струва повече от 10-15 лв,но според мен тя е задължителна в случая.Не гадай дали е мембрана или не-просто си запиши час и иди.С горивните системи шега не бива-все едно да ти мирише на бензин,но ти да продължаваш да я караш.УспехFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар