Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лъжат ли газ колонките или не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лъжат ли газ колонките или не?

Една банзиностанция с колонки и за пропан бутан ако е с име никога не би рискувала в количеството да излъже защото за количеството най-лесно можете да се оплачите и да им натресете проверка. Факта е - обяснявам - при единица промяна в температурата се получават многократно повече единици промяна в налягането дори и в затворена бутилка, а колонките мерят само количество вкарване под фиксирано налягане - и когато е студено - налягането на бутилката ви прави така че да поберете повече, а при топло време - вътре горивото е разшерено и събирате по малко литри. Колонката си отчита еднакво. Ако не вярвате, и ако не ви е срам да им изпратите проверка отидите заедно с проверяващите и ще видите, че ако няма нарушения и те така ще ви обяснят. Ако клапата или кантара който трябва да покаже/спре на 80% процента от вместимоста липсват - те са в друго нарушение относно битовите бутилки, или вие сте с неизправна клапа (лека и бръмчаща съчма) ако е авто-бутилка. 80% са разрешени защото ако вие сутринта в 5 без 25 часа си заредите до 100% на обяд ако е първи Август и стигне 59 градуса на слънце и сте си паркирали без да сте изгорили една пета от количеството - е достатъчно само малко по-корозирала да ви е бутилката за да се пръсне от нарасналото в пъти повече налягане вътре в сравнение с нарасналата да кажем само с 40 градуса температура. Така си мисля аз - всеки има прамо на мнение - особено ако е хванал нарушители, а то си е за сметка на нарушителя - просто той губи най-много. Но според мен в повечето случаи причината за разлика в поетото количество е вътрешното налягане и температурите, а не разхода на по-ниско качество или неточност на колонката.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Ок колега, да речем че за връзката между обем/температура си прав, а как ще обясниш че в 40 литрова бутилка без предпазителна клапа са сипани 45 литра газ???Тук вече не можем да говорим за налягане и обем май?Това на мене не ми се е случвало до сега с Марийката, но навремето като имах Голф 2 с обикновено АГУ и даже с предазителна клапа ми се случваше от време на време.............Така че аз ти казвам твърдо ДА колонките не отчитат коректно в някои случаи.Естествено не всички и не навсякъде, но се случва...........
    Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Аз пък имам друго наблюдение - зареждам на Лукоил Надежда - дава ми разход 8,5 - 9 на сто. Зареждам в Шел надежда - дава ми 9,5 - 10 на сто. Не зная дали пълнят повече или им е смотана газта, но същото се получаваше и когато карах на бензин, а той не се свива.
      Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
      Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Няма значение дали е газ или бензин правят си шмекерийките Айде газта имало значение температурата , ами при бензина ,как в 50 литров резервоар наливат 56 литра Не навсякаде е така ,но си имайте едно на ум
        Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
        Brava 1.4 12V SX

Коментар

Richard Burns написа:
          Ок колега, да речем че за връзката между обем/температура си прав, а как ще обясниш че в 40 литрова бутилка без предпазителна клапа са сипани 45 литра газ???Тук вече не можем да говорим за налягане и обем май?Това на мене не ми се е случвало до сега с Марийката, но навремето като имах Голф 2 с обикновено АГУ и даже с предазителна клапа ми се случваше от време на време.............Така че аз ти казвам твърдо ДА колонките не отчитат коректно в някои случаи.Естествено не всички и не навсякъде, но се случва...........
          ...... 100% с тебе и на мен са ми се случвали такива щуротии!

Коментар

Лъжат като цигани...Тук в Хасково като сложа на ОПЕТ - с едно и също количество газ минавам 10-15% по-малко километри. А колата върви много по-хубаво - т.е. газта им е хубава (нееднократно съм се уверявал) ама за сметка на това лъжат в литрите поне 10% ако не и повече. Защото няма логика при видимо по-хубава газ да ми наваш по-малко километри - трябва да са повече...На всичко друго - здраве му кажи...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

dfxc753 написа:
              ами при бензина ,как в 50 литров резервоар наливат 56 литра
              На мен ми се искаше да съм оптимист и да кажа че 6 литра са влезли в гърловината и по тръбите между капачката и основния търбух ама чак 6 литра да се поберат там - за това съм отворен за примери и дискусия - явно просто живеем в един див Булгаристан, където племето крадливо ще си остане и лъжливо докато не се сменят 9-10 поколония. И аз събрах 50 литра както имах по мои сметки поне 3-4 литра на дъното.
              Richard Burns написа:
              как ще обясниш че в 40 литрова бутилка без предпазителна клапа са сипани 45 литра газ???Тук вече не можем да говорим за налягане и обем май?
              Както казват на английски: GOOD POINT ! (Хмм, "добър довод" /БГ/).
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

В момента е период на преход. Още не са пуснали зимната газ, а температурите са зимни, особено сутрин. Аз с 20лв минах 80км тая седмица :D Коментара оставям на вас! Очаквам при следващите доставки вече газта да е с повече пропан и нещата да се подобрят.

Коментар

да кажа и аз малко за разхода,сега засичам от различни газстанций и за 20лв минавам почти едно и същи километри -около190 +/- 2-3 км-разхода е около 10-11 на 100 градско,само от омв на хотел ленинград даде лош разход-170 км,разхода е засечен от празно до празно,абе за сега съм доволен,макар че съм с малко мръсен въздушен филтър.кофти е само миризмата на газ ,която се усеща .
                  типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                  хюндай акцент 1.5 CNG
                  киа каренс +метан

Коментар

а за разхода на газ май е много важно да ти е чист въздушния филтър-като го смених намаля с 1-2 литра , а аз сам недоволен от бензиностанции ЛУКОЙЛ,като заредя от тях ми дава 13 градско !!!!
                    Tipo 1.6 i.e. '94

Коментар

сега не знам каква газ слагат ама ми се наложи два пъти да ходя до софия ,първия път ми даде разход около 9/100 общо градско софийско и магистрала,което ми се видя много,смених въздушния филтър, разни подобрения добавих ,сложих газ от шела на моста на вхвп в пловдив бутилката ми е 32 литра ,от празна имаше газ за 20 лв, минати 58 км,и като казах да ми я напълнят до горе влезнаха 26 литра(?) и пак до софия и газта ми свърши на 315 км,което е около 10/100 сега пак ще ггедам разхода от еко този път,вече не зареждам от шел, а и не знам дали не е по-добре да се оглеждам за дизел
                      типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                      хюндай акцент 1.5 CNG
                      киа каренс +метан

Коментар

Sko написа:
                        Аз пък имам друго наблюдение - зареждам на Лукоил Надежда - дава ми разход 8,5 - 9 на сто. Зареждам в Шел надежда - дава ми 9,5 - 10 на сто. Не зная дали пълнят повече или им е смотана газта, но същото се получаваше и когато карах на бензин, а той не се свива.
                        Бензина също си променя обема от температурата, но в пъти по-малко сравнено с ГАЗ-та Няма течност, която да има един и същ обем при различни температури Ако на бензинова колконка и зададеш, че навън е -40 градуса, а то е +30, нали се сещаш тя 1л. за колко ще го смята? Поне за 1,2л. Всичко е електронно и си има зададена формула. Когато човек се намеси си е***а мамата Мойто Пунто затова май харчи 15/100 без видими проблеми Скоро ако прочетете, че недоволен клиент е запалил бензиностанция не се чудете - ТОВА ЩЕ СЪМ АЗ
                        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                          Sko написа:
                          Бензина също си променя обема от температурата, но в пъти по-малко сравнено с ГАЗ-та Няма течност, която да има един и същ обем при различни температури Ако на бензинова колконка и зададеш, че навън е -40 градуса, а то е +30, нали се сещаш тя 1л. за колко ще го смята? Поне за 1,2л. Всичко е електронно и си има зададена формула. Когато човек се намеси си е***а мамата Мойто Пунто затова май харчи 15/100 без видими проблеми Скоро ако прочетете, че недоволен клиент е запалил бензиностанция не се чудете - ТОВА ЩЕ СЪМ АЗ
                          Този пост ме накара да се замисля дали не напразно търся причината за повишен разход в газовата!!! От лятото насам ми е скочил разхода с около 1.5литра
                          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Колеги,защо не си затегнете малко кранчето ,така че да пълнят по-бавно и да видим дали ще има промяна?Мисля,че никой не го бърка да направи опит с 2-3 зареждания,като чака по 3 минути повече?Така колонката ще пълни при максимално налягане.
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Колеги някои собственици на газостанции нарочно правят така че да им пуска по-малко колонката. Не се учудвайте. Докато няма правилен контрол и наказания няма да се оправим. Я ми кажете колко пъти са ви гледали дали имате стикери за годност на бутилките? Мен нито един път. И докато работих и аз не съм гледал да си призная. Само на някой който се заяжда за нещо съм гледал и не съм му сипвал ако няма.
                              Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                              Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                              Совалката средно на LPG
                              Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Working...
                              X