a написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли такъв изпарител или си мечтая?
Collapse
X
-
Най добре драсни един мейл на производителя. Предполагам че има начин с DHL да ти го пратят и да им го платиш с кредитна карта или международен превод.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Re: Има ли такъв изпарител или си мечтая?
Richard Burns написа:Здравейте колеги.След около месец и половина с Фобос ГИ, възникнаха и първите проблеми които искам да споделя.Както беше писал и колегата Spike, за сутрешното прехвърляне на газ при студена кола - ето и при мене се получи същото преди няколко дни. Да кажем че подлежи на настройване чрез газовото ЕКУ. Днес ще ми закачат лаптопа за ЕКУ-то и ще видим.Въпросът ми е друг.Забелязвам че когато антифриза на колата не е достигнала поне 60 градуса температура, при потегляне от място колата започва да се чуди дали да гасне - независими дали съм на нормален, спортен или икономичен режим. След достигане на 60 градуса този проблем изчезва.Та към въпроса ми, дали има изпарител който да е със самостоятелно подгряване независещо от антифриза, може би с ел-подгряване ...........Кажете колеги има ли такова животно.Мерси предварителноFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
хъм.. аз паля на газ по всяко време, без проблеми. Със стария изпарител (ОМВЛ Р90 май беше, или 89, който е за ЛПГ) нямах ядове, сега с новият (ОМВЛ регбул) отново без проблеми паля на газ. Знам, че не е инжекцион колата ми, но в крайна сметка изпарителя си е изпарител, принципа е един и същи за почти всички масови."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Въпрос за ел.изпарител
Привет, имам Фиат Типо 1988 с карбуратор Weber и Ecobox. Модела е такъв, че има фабрично монтиран ел.изпарител на всмукателния колектор. Откакто смених датчика му двигателя пали почти от раз. Дори и на газ. Без необходимост първо да паля на бензин и после да превключвам на газ. __________________________________________________ ___________ Големият проблем обаче е, че този изпарител е предвиден за бензина който влиза от карбуратора директно в двигателя, а аз вече съм изцяло на газ. През хладните есенни дни проблеми нямаше, но през зимните дни установих че няма достатъчно топлинно разширение на газа и пали пак от първия път но с доста повече въртене на стартера, докато се разшири достатъчно обема на газта. ------------------------------------------------------------------------------------- Въпросът ми е има ли ел.нагреватели или пък ел.изпарители които да се монтират директно на маркуча за газта на път за карбуратора. То не че и аз не мога да си направя с медна тръба и канталов проводник ама се води нелегално. Има ли такъв ел.изпарител който да е легализиран от КАТ, че да не се случви да ми правят мизерии за една глупост?това на сайта ел.подгревател ли е?http://www.bigas.it/prodotti2.asp?La...X=i&Tprod=prer а като цена? видях и други подобни в други сайтове, някои са оформени буквално като болтове, ама не разбрах електрически ли бяха?
Коментар
-
абе някакъв топлобменник е и се загрява от охлаждащата течност,ама да се потдържа един карбуратор долу горе в изправност не е кой знае каква философия,аз изкарвам с 10 лв бензин за един месец само като я пала сутрин,през денянаправо на газ.на газ също запалва ,ама по трудно и няма нужда да мъча стартера и акумулатора.така до март,после бензина го ползвам само като резервно гориво ако вземе че свърши газта по-рано.типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Баща ми на сеат-а е с ФОБОС и след като започна да си превключва сам газ-бензин при нормално каране...отидох на диагностика и момчето ми каза, че поради неясни причини налягането на изпарителя е твърде ниско! Явно проблемът не е в инжекциона, а в изпарителя. Но при мен няма никакви други проблеми вече 20 000. Супер добре си работи колицата.Даже сега съм се замислил за ФОБОС и на фиаткатаHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000