Здравейте отново, колеги!След дълго ходене по мъките с "марийка" на метан, все още не може да ми се разреши проблема.Колата на метан и на бензин не може да запали, цъкат релета и не иска и не иска. Дори и да запали над 3000 оборота колата гърми на метан или почват да и падат оборотите все едно съм върнал ключа. Колата има и аванс/адванс(не знам как е по - точно) процесор. Оказа се, че когато го откача и му сложа "тапа" на буксата(тоест просто затворя веригата), колата си върви все едно нищо не е било. Няма никакви проблеми нито с обороти, нито с гърмене, нито с прекъсване, както на бензин така и на метан... Отидох и пробвах чисто нов аванс процесор същият като моята(Cobra) и никаква промяна на проблема...Отворен съм към всякакви идеи и предложения за добри газаджии. Вече отидох при 3ма и не можаха да открият от какво е...От Пловдив съм.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем метан уредба на Marea 1.6 16v
Collapse
X
-
Първо пробвахме с 3 2ра употреба- никаква промяна. После отидох и помолих един търговец да ми отвори кутия с чисто нова кобра и с нея никаква промяна... Гледаха позиции - мозиции(има някакви цифри от 1-3)... Отидох до един сервиз, майстора ми каза, че била много стара и не можел да го препрограмира и ме отсвири на бързо и не разбрах от какво е проблема. Дали иска някакво препрограмиране на аванс процесора и няма как да стане защото е морално остарял или просто не му се занимава да търси проблема.Предложиха ми и да отида на диагностика, но пък не виждам много голям смисъл и какво би могла да покаже диагностиката при положение, че с "тапата" колата си хвърчи направо.Иначе колата я купих преди повече от година с метана и нямаше никакви проблеми до сега.
Коментар
-
Щом без аванс процесора работи, що не я караш така? То хубаво да го има нали, но за нов мисля че струваше доста пари!Но щом си го сменял със няколко и проблема остава защо реши че е точно от него, може нещо др да се е насмело, на служебната Голф го има тоя процесор и като загрее и мина на бензин става фуражомелка от голямото предварение, на студен двигател не трака, та думата ми е към предварението на самата кола нещо да не е изменила и от там да насмита и работата на газовата
Коментар
-
дай малко повече подробности ,преди работеше добре и се развали и или от както я имаш е все така при мен подобен ефект стана от избил кабел на свещ хванах го трудно и нормално е газаджите да та отсвирят ,самата диагностика е трудна без елкона ако имаш голямо междуелктродно разтояние на свещите си предразполагаш кабели и бобини да избият .това е за сега ,забравих да питам търсиш някой да ти разреши проблема или търсиш съвети да си го разрешиш самтипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
След като отидох на елкон, откриха проблем с бобината... Смених я заедно с кабелите на свещите. Единствената промяна е че върви доста по - добре. Но проблема с кретенският адванс процесор си оставааа... Не ми го побира ума как от толкова много газаджий в този град, всеки си има своя теория или въобще няма такава за проблема ми...Вече реално се отчаях. :D
Коментар
-
Да, същият е. Пробвах с чисто нов(COBRA) и няма никаква промяна. dAn4o, ако колата реши да запали с вързаната COBRA - гърми над 3000 оборота. Ако ги вдигна например на 4-та или 5-та предавка плавно, гърми към 3500-3800.Нямам идея на колко градуса е настроен. В самата кутийка има 3 цифри - 1,2,3 и съответно 3 щифта - всички са вдигнати нагоре. Пробваха всякакви комбинации с тези щифтчета и не се повлия положително. Някой ми беше споменал, че може да се закачи на софтуер и да се програмира според колата, но така като гледам или газаджиите нямат нужната техника или не им се занимава.Преди 2 седмици го правеше рядко, беше само гърменето над 3000 оборота. След това се появи и падането на оборотите(все едно съм махнал контакта), но поне се връщаха веднага като съм на скорост и сега вече не иска въобще да запали нито на метан, нито на бензин с вързана "КОБРА".
Коментар
-
трети пин трябва да ти е надолу-ако е на горе е за рено и волвоима нещо дето или не се вижда от пръв поглед или....ся нямам много време, ама може да ти я погледна,нали си от пловдив?тел 0878291331 и не съм газаджия ,просто сам си слагам уредбите .... имам и две коли на метан които са с този аванспроцесор та проби може да се правят....типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар