Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нечовешки разход на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

muns61 написа:
    Щом на бензин всичко е наред и проблема се е появил изведнъж, търси там, дето има износващи се и стареещи детайли.Егати темата...
    Проблема е, че нямам представа на бензин колко гори.... , а всичко по газовото е ново...

Коментар

Ми засечи я, бе! Ако ти е прескочил зъб, или ти е калпав компа!
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
        Ми засечи я, бе! Ако ти е прескочил зъб, или ти е калпав компа!
        Зъб на 100% не е, компа на диагностика ще излезе ли, ако има нещо ?

Коментар

Последна засечка - Бензин - 15.3(За първи път я засичам на бензин), Газ - 18,8 Какво да я правя....иначе си върви :D

Коментар

Съотношението бензин-газ е нормално.
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ама разходът не е Провери какъв е просветът между електродите на свещите и го направи на 0.7 - 0.8 мм. Но предполагам и това няма да помогне много, макар, че трябва да е около тези стойности, когато работи на газ. Що не вземеш да замериш каква е компресията в цилиндрите. Предполагам, че проблемът ще лъсне след тази проверка Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
              Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
              Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Компресия на студен двигател - 1 и 4 цилиндър - 12, 2 и 3 цилиндър - 8. Четвъртък влиза в операционна(шлайф,гумички,гарнитури и пренареждане на клапаните. Ще се хвърли едно око и на сегментите да се види в какво състояние са. След ремонта ще драсна.

Коментар

Днес взех синия звяр :D Майстора каза, че забравям за компресия(12 на всички цилиндри). Колата е била много зле, липсвали са гумички на клапании и още разни работи, главата е имала доста нагар и е била крива,Сега ще я засека и ще видим. Досега е работила на 2 цилиндъра. Погледнал е буталата и сегментите, всичко било ок. Много съм доволен от човека...двигателя и картера са измити . Всички гарнитури и т.н са били на Victor Reinz. Сменено е и маслото(Mobil 10w40) + силоконово уплтнение за картера. Може само да се наложи да регулирам газовото, но първо ще я засека както е сега

Коментар

кажи после какъв е разхода, любопитно ми е
                    мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Преди няколко дена изпразних газовата бутилка(до загасване). Сложих 10лв или 7,5литра и почнах да карам само градско и.. 53 километра и малко, което е 14/100...Нещо не ми харесва този разход,но не съм правил центровка и мисля,че кранчето е доста пуснато...Върви доста :D. За центровката доколкото съм запознат месинговия винт и пластмасовата врътка са за оборотите на празен ход, а кранчето е колко да ти гори колата. В момента месинговият винт е завит докрай, регулирал сам оборотите от пластмасовата врътка, това мисля да го оставя така и само да намаля кранчето? Съвети? Преди ремонта на двигателя минавах с 10лв 37 км :D Газовото е Ловато

Коментар

Пласмасовия винт не е за празен ход,от него зависи цялата работа на изпарителя,пробвай да го завиеш и си оправи оборотите от месинговия
                        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

янко написа:
                          Пласмасовия винт не е за празен ход,от него зависи цялата работа на изпарителя,пробвай да го завиеш и си оправи оборотите от месинговия
                          Добре,затягам докрай пластмасовия винт и регулирам оборотите от месинговия? А за кранчето(тройника) ?

Коментар

Не докрай,завий го да се влоши празния ход и коригирай от месинговия,той трябва да е отвит около 2-2,5 0борота.Кранчето го намаляш помалко и проверяваш как върви колата
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Lovato

Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                              Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

civnaov1918 написа:
                                Само плочката не съм пипал, но преди с нея нямаше проблеми. Ламбда сонда на обикновенно газово нали не играе...Май имам емулатор, но не съм много сигурен
                                иди на газ анализатор там се прави центровка на обикновенна газова казвам ти от опит
                                само турбо

Коментар

Working...
                                X