Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с првеключвател на газ/бензин LAVATO

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с првеключвател на газ/бензин LAVATO

Значи колеги газовата е ЛАВАТО от до за карбуратор в случая е монтирана на пунто 1.1 моно. Проблема е следния ключа за газ бензин не подава плюс към магнет вентила клапана за газта и клапана на изпарителя. Карам с газовата някъде от 2008 и съм нямал никакви проблеми.От време на време не искала да пали но заради зацапани клеми и обувки на клапаните за газ.След почистване съм нямал проблеми. Но тез дни тотално взе да отказва да работи на газ. След като разгледах и замерих видях ,че превключвателя не подава плюс към клапаните.Превключвателя ми е автоматичен без нивомери за гориво.Не пише марка някаква на него.Вероятно може и да не е LAVATO. Има опция LPG , AUTO и Бензин ... има и някво копченце за ресет от зад. Натисках го ама не помогна. Та може ли да го отремонтиран или интеграла вътре прави магарията? И да си търся нов преключвател. Дирекно като подадох плюс на клапаните колата си запали и работи ... Не ми се иска да си преправям инсталацията заради превключватела понеже гледам ,че сега има някви с нивомери а, моя си има букса . Дано да намеря същия и да го прикача. Не че в краен случай немога да си монтирм друг , ама просто по лесно да е прикача същия или ако има някво реле вътре да го зачистя има реле време и за запалване ако не запаля до 10 секунди прекъсва подаването на газ .
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Като дадеш на контакт, светкат ли му диодчетата
    Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
    Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

chokicha написа:
      Като дадеш на контакт, светкат ли му диодчетата
      Да светят , в режим на газ свети и след 10-15 секунди ако не запаля реле времето сработва чува се цъкане и диода почва да мига (тоест спиране на притока на газ ако както е нормално). Включва си на бензин и диода на бензин си работи, и функцията ауто работи пали на бензин и при изфорсирване прицъква и минава на газ ама там няма никои и мотора гасне. На синия кабел няма плюс ... При режим на контак на контактния ключ на колата и включено ръчно на газ си поиграх ,да вадя и слагам бушона на превключвателя от 10 вадения и слагания на бушончето клапаните за газ изщракаха само 1 път. Смисъл подава си плюс когато си поиска и при следващо палене пак няма никои. И така ми го прави от 2-3 дена ,а аз будалата си мисля че са ми зацапани обувките на клпаните и карам си на бенз и викам тя се ше включи на газ по някое време в движение и можеше да се огледам насред пътя , понеже бензина ми е малко. Замерих и синия кабел до клапаните здрав си е не е прекъснат.
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

щото се съмнявах в бушона, ама....Ми освен да пробваш с друг превключвател, ще прежалиш двайсетина лева, ама какво да правиш- колата си иска своето.Вътре има едно реленце, сигур то се е скапало.
        Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
        Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

chokicha написа:
          щото се съмнявах в бушона, ама....Ми освен да пробваш с друг превключвател, ще прежалиш двайсетина лева, ама какво да правиш- колата си иска своето.Вътре има едно реленце, сигур то се е скапало.
          Бе то майната му ще взема нов . Ама не виждам същия в нета. Виждам се някви с допълнително хранене при ниски темпетатури , с диоди за нивомери и разни такива.Точно същия не мога да го видя. Моя е тънак и дълаг назад пък тея са някви широки смисъл дрзни ме че са по големи. Утре ше стане ясно като потърся... кво ше намера. Иначе никъв зор да си го вържа. Но ако намера същия само го надявам на буксата и газ до ламарината

Коментар

Working...
          X