Значи колеги газовата е ЛАВАТО от до за карбуратор в случая е монтирана на пунто 1.1 моно. Проблема е следния ключа за газ бензин не подава плюс към магнет вентила клапана за газта и клапана на изпарителя. Карам с газовата някъде от 2008 и съм нямал никакви проблеми.От време на време не искала да пали но заради зацапани клеми и обувки на клапаните за газ.След почистване съм нямал проблеми. Но тез дни тотално взе да отказва да работи на газ. След като разгледах и замерих видях ,че превключвателя не подава плюс към клапаните.Превключвателя ми е автоматичен без нивомери за гориво.Не пише марка някаква на него.Вероятно може и да не е LAVATO. Има опция LPG , AUTO и Бензин ... има и някво копченце за ресет от зад. Натисках го ама не помогна. Та може ли да го отремонтиран или интеграла вътре прави магарията? И да си търся нов преключвател. Дирекно като подадох плюс на клапаните колата си запали и работи ... Не ми се иска да си преправям инсталацията заради превключватела понеже гледам ,че сега има някви с нивомери а, моя си има букса . Дано да намеря същия и да го прикача. Не че в краен случай немога да си монтирм друг , ама просто по лесно да е прикача същия или ако има някво реле вътре да го зачистя има реле време и за запалване ако не запаля до 10 секунди прекъсва подаването на газ .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с првеключвател на газ/бензин LAVATO
Collapse
X
-
chokicha написа:Като дадеш на контакт, светкат ли му диодчетата>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
щото се съмнявах в бушона, ама....Ми освен да пробваш с друг превключвател, ще прежалиш двайсетина лева, ама какво да правиш- колата си иска своето.Вътре има едно реленце, сигур то се е скапало.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
chokicha написа:щото се съмнявах в бушона, ама....Ми освен да пробваш с друг превключвател, ще прежалиш двайсетина лева, ама какво да правиш- колата си иска своето.Вътре има едно реленце, сигур то се е скапало.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар