Искам да попитам някой компетентен относно изпарител на горе опоменатата кола.Говорим за турски изпарител на който средната врътка която може да се регулира свободно и на ръка (при мен е синя) не влияе по никакъв начин на работата на цялата уредба и двигател.Преди минути се прибрах от "майстор" който ми го обясни по следния начин: Мембраната на изпарителя или е залепнала и не може да отлепи или обратното , и това е ако съм се изразил достатъчно точно надявам се.Въпроса ми е технически проблем ли е това или е някакво запушване на изпарителя и съответно подлежи ли на ремонт или на подмяна на целия изпарител.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изпарител на Пунто 1.1 S - 55к.с.
Collapse
X
-
ivan_pop написа:Не е нормално това.Ако изпаритела има бронзов винт за отвертка,може би той е развит много,трябва от затворено положение този винт да е развит на 3/4 до 1 оборот максимум.Ако няма такъв винт то изпаритела нещо не е наред.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:ivan_pop написа:Не е нормално това.Ако изпаритела има бронзов винт за отвертка,може би той е развит много,трябва от затворено положение този винт да е развит на 3/4 до 1 оборот максимум.Ако няма такъв винт то изпаритела нещо не е наред.
Коментар
-
Еми колега тогаз даваш 25 кинта за ремонтен комплект платна. Спираш си газта от кранчето на бутилката.(пък и да не я спреш то клапана я спира не е болка за умиране) Сваляш си изпарителя и с шестограм не помня кой номер точно се разглобява. Няма какво да объркаш , смени си платната и виж какво става вътре. Баща ми го е правил няколко пъти без да има много на понятие какво прави (когато имахме лада 2105 на газ) ... Просто аналогично.Лично при мен не ми се налагало да разглобявам моето Ловато от 2008 както е сложено до сега , ама ако даде признаци го натискам ... Но пък ключа ми газ бензин се прецака и го смених днес ...>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар