Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ с настройка на газово

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ с настройка на газово

Добър ден!Ходих при един газаджия да ми настой газовото, но нещо не може да го настрой както трябва. Има няколко варианта:1. Колата върви на 75% и всичко е ОК.2. Колата върви на 100%, но когато е студена държи много ниски обороти и гасне.3. Работи на 100%, но когато е студена и загрее пак държи мн ниско обороти и гасне.Трипъти се мъчихме за 2 дни и тези 3-те варианта станаха. Върти врътката от изпарителя и горе при впръскването. Някакви насоки как да си го настроя сам или да препоръчате свестеан газаджия от ШУМЕН или някой колега, който пътува към Варна и минава през магистралата в близост до Нови пазар (на 1 км.), ако има път да ми го оправи, а аз ще черпя бира, цаца и картофки....
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

На старите коли, без ECU ако те бива в ръцете и сам можеш да си го регулираш, но на коли с ECU мисля че и то трябва да се барне.

Коментар

Не знам дали има ECU, колата е от подписа. "Майсторът" само от врътките настройваше, нито врзъва компове, нито нищо.

Коментар

естественно че имаш ECU, може да те насочи някои.макар ,че ме съмнява да го разбереш за да си го настроиш сам по добре намери газ анализатор ако има в твоя ряион.намирам някъв пример за настроика в нета
        Прикачени файлове
        Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
        Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Живея в голямо село, подобие на град, което уж се води град... Няма вестни майстори, само за този газаджия ми казаха, че уж бил добър и разбирал. Четири пъти ходих и не направи нищо, след малко отивам за пети и последен...

Коментар

виж дали няма да се справиш и сам като прочетеш фаила и тогава ходи.
            Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
            Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Сега, последният път, този пича ми вика: Трябва да сменим мембраните на изпарителя = 60 лв, защото, може би, това било причината, колата да ми се гаси... Направо паднах, преди да я барне си беше ОК, даже аз като си я настройвах сам, сега изведнъж се прецака.... Направо нямам думи.

Коментар

До колкото разбирам уредбата е съвсем обикновена. Врътката която е на маркуча е колко да върви колата. Тази на изпарителя е предимно за прания ход на двигателя. Пипаш ли тази на маркуча се налага да въртиш и тази на изпарителя. Когато запалиш и оборотите не ти харесват, вдигаш капака и въртиш изпарителя първо на завиване и после обратно да видиш какво ще се получи. На студено най вероятно като завиеш малко и оборотите ще станат добри, но после на топло ще се прецакат и затова ще трябва да направиш някакъв компромис.П.С най много с един оборот в посока върти.

Коментар

кола

Мембраните са 15/25 лв зависи дали български или други има всичко на всичко 8 -10 винтеча като начало може да се настрой и на слух поне така го правят на доста места дори и в сервизи
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                    Мембраните са 15/25 лв зависи дали български или други има всичко на всичко 8 -10 винтеча като начало може да се настрой и на слух поне така го правят на доста места дори и в сервизи
                    Българските мембрани са 22-25лв.А настройката на слух по слуха на кой се прави?
                    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Утре ще се помъча да си я настроя сам, така че поне да пали сутрин, а не да въртя ключа 20 пъти като гламав, докато запали. След 1-2 дена ще отида до газаджия в Шумен. Случайно да има колеги от там и да са чували за газаджията Юри, чийто сервиз е до басейн Ривиера? Поне от десет човека чух, че е много добър и нито една лоша дума. Човекът, ако не можел да оправи проблема, направо си казвал, а не се правел на умник.

Коментар

Юри горе долу бива. Имам и добри и лоши примери от него . Така, че си зависи. Но все пак пробвай ако искаш- води се от добрите майстори.
                        не подценявайте италианските коли
                        Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Настрой си я сам. В началото ще псуваш, ама бързо ще и хванеш цаката Майсторите в повечето случаи (особено ако имат повече работа) настройват колата да работи нормално, без прекъсвания за сметка на високия разход и те пускат да си ходиш, пък ти после се чудиш защо гори 15/100/.Завиваш/отвиваш, пробваш с педала на газта и общо взето това е настройката
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Според мен пък не става само така - "завиваш отвиваш и пробваш". Трябва да знаеш какво отвиваш и защо, което пък води до въпроса до колко може потребителя да разбере какво иска колата. Примерно дали е богата или бедна сместта. Дали е много отвит тройника или не и защо. Мога да настроя колата в две различни положения на тройника да върви еднакво и оборотите да са нормални, само че за сметка на разхода да речем. Реглажа на газовата колкото и да е тъпа си иска малко да разбираш. Тук не е целта да се рекламирам или правя на велик а да кажа , че ако колегата не е наясно е по-добре някой да я настрои газовата му. Лошото е , че повечето газаджии са на ниво " Завиваш отвиваш" и гледат да работи.
                            не подценявайте италианските коли
                            Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Еми като нямаш нужната апаратура си е проба грешка. Правиш някакви настройки, караш малко след това отново въртиш и така докато ти хареса. Броиш си оборотите и помниш как е било и т.нат.

Коментар

Working...
                              X