Здравейте колеги, тръгнал съм да слагам газ на пунтото, но ми възникват някои въпроси, ще се радвам ако може да ми помогнете, че изобщо не съм наясно...Двигателя е както пише по-горе 1.4 16v 95кс. Принципно съм се насочил към Landi Renzo, хубави неща пише за тях и за сервиза в който ги монтират - Маргел на Ботевградско. Естествено има и други хубави системи, не съм ги проучвал, но приемам мнения и предложения, стига да е нещо пак от този клас. Имам едно единствено изискване и то е да няма проблем да карам както на газ, така и на бензин и да не се налага да ходя за настройки по 100 пъти на месец, както се получава понякога. Затова и съм се насочил към Ланди и съм готов да изсипя една торба пари, само и само да не се занимавам в последствие. Днес ходих до въпросния сервиз и те ми предложиха 2 системи - Omegas EVO и Omegas OBDII, като втората е с 300 лева по-скъпа. Разликата е, че доколкото разбрах втората се свързва към бензоновия компютър на колата и така по-точно регулира сместа и от там - по-малко проблеми за в бъдеще. Според шефа на сервиза първата ми е напълно достатъчна и ще може да се настрои идеално и няма смисъл от по-скъпата. Аз обаче си имам някои притеснения, тъй като съм чел и слушал за много хора, които имат безкрайни проблеми с обикновенните газови инжекциони (като първия) и единствения начин колата да тръгне нормално е да се сложи по-скъпата система - това последното основно за френски коли. Доколкото разбирам при някои мотори имат т.нар. адаптивна горивна система, която променя параметрите на сместа постоянно и няма как да тръгне обикновенния газов инжекцион без OBD. Та това ми е основното питане - как стоят нещата с въпросния мотор на гранде пунто, ще има ли проблем с по-евтината алтернатива и ако има някой, който вече го е правил, да сподели. Също ако имате предложения и за други марки и модели, но все от високия клас газови, защото не ми се обикаля после по сервизите безкрайно.Благодаря предварително за помощта!

Коментар