Така здравейте колеги ! Бравото го имам от година и половина... Разхода градско ми е 14 , 15 , 16 даже 17 безумно голям знам че и газта с която караме не е от най хубавите а и съм сигорен , че при всяко зареждане ни цакат с поне 1 литър газ......Да ви опиша газовото и какво съм сменил Газовото и Марини с вакуумен изпарител сменил съм му мембраните никаква промяна в разхода .... сменил съм въздушен филтър преди 600 700 км през тези километри никъква промяна .....Сложил съм плочка на смесителя без промяна .... смених също и термустата с този на рено 5 на 83 градуса ако не се бъркам не загравя до средата ами стой 1 2 чартички под средата....Газовата ми ботилка е обърната обратно нивомера не е горе в дясно а горе в ляво , а пък той така или иначе не работи но незнам може ли да играй някаква роля в разхода ...нямам реле нито емулатор незнам дали и от него може да е разхода разпредалителния вал го гледах мисля че е добре.......За друго не се сещам ,ако се сетя ще напиша по долу Ще сложа също и снимки
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква може да е причината за големия разход на газ браво 1.4
Collapse
X
-
Къде са ти скобите на маркучите? възможно е от там да изпуска газ, имай предвид че тея маркучи се стоплят от двигателя и стават меки, което е възможно да води до изпускане на газ. Провери и всички връзки с гъба и веро за мехурчета.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Re: Каква може да е причината за големия разход на газ браво
DIDKYmanqk написа:Така здравейте колеги ! Бравото го имам от година и половина... Разхода градско ми е 14 , 15 , 16 даже 17 безумно голям знам че и газта с която караме не е от най хубавите а и съм сигорен , че при всяко зареждане ни цакат с поне 1 литър газ......Да ви опиша газовото и какво съм сменил Газовото и Марини с вакуумен изпарител сменил съм му мембраните никаква промяна в разхода .... сменил съм въздушен филтър преди 600 700 км през тези километри никъква промяна .....Сложил съм плочка на смесителя без промяна .... смених също и термустата с този на рено 5 на 83 градуса ако не се бъркам не загравя до средата ами стой 1 2 чартички под средата....Газовата ми ботилка е обърната обратно нивомера не е горе в дясно а горе в ляво , а пък той така или иначе не работи но незнам може ли да играй някаква роля в разхода ...нямам реле нито емулатор незнам дали и от него може да е разхода разпредалителния вал го гледах мисля че е добре.......За друго не се сещам ,ако се сетя ще напиша по долу Ще сложа също и снимкиКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Отпусни малко тоя маркуч преди тройника с 5 см, че е много изпънат!До колко си сигурен, че ти е добра настройката на изпарителя?14 градско е мааалко над нормалното, но си зависи от карането.17 може да ти е градския разход зимата, ама пак е множко.Засечи я извън града колко гори, защото градско всеки път различно ще мериш."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
д
като е загряла колата регулирам утките и карам гледам нито да е много мудна като набира нещо средно гледам да не съм увеличил много утките като дам газ да не забива предницата да се дави при притока на много газ и така общо взето надявам се че не се бъркам ако се поправете ме малко бай ганио правя но така ее...fiat bravo 1.4
Коментар
-
Съмнява ме, че много си увеличил газта, защото винаги ще ти се струва мудна Защо не идеш до някой сервиз, 10 лв ще ти вземат за регулиране. (не че е гаранция за подобряване)"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар