Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приток на въздух Типо 1.6 i.e.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Приток на въздух Типо 1.6 i.e.

Здравейте колеги. Бях занемарил типарката, но идва лятото и е време за стягане.Имам един въпрос който при дискутиране с различни "баш майстори", изкачат различни отговори.Та въпроса ми е свързан с притока на въздух. Със голямата филтърна кутия съм. Нямам гофриран маркуч през който минават газовете от колектора(отвора от задната част на кутията). Чудя се дали е добре да го затворя, за да дърпа само през главния отвор или да го оставя. Говорех с 3-ма "тесни специалисти", от който 2-ма казаха да го затворя, другия каза да го оставя отворен да влиза повече въздух.Малко уточнение което правя, е че клапата, която е вътре в въздушната кутия не работи, няма дупки откъдето да дърпа въздух и последното, е че всичко това го правя с цел да сваля малко разхода на газ.Въздушен филтър и масло нови. П.С. Ако имате идеи как таз машина да падне под 10 извън градско споделете ги, не харесвам газ станции

Запуши отвора. Тази гофра е само за да взима топъл въздух зимата.Както сам казваш има клапа, но знаеш ли в коя позиция седи? Ако смуче от там въздух това влияе много негативно специално на разхода на газ.
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Клапата е отворена, защото като запуша с ръка променя оборотите, само че излезе една "голяма греда". :D Одеве случайно си направих експеримента да запуша и двата отвора и резултата беше потресаващ :D Заглъхна само без да гасне без нищо. Утре предстой пълен преглед на кутията..... а ме бяха уверили, че всичко е ок и не дърпа въздух. :D

Коментар

Щом клапата е отворена не запушвай отвора,а дръпни маркуча от колектора и го насочи да взема от някъде студен въздух,защото ако го затапиш ще се наложи нова регулировка на газовото
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

@янко Нямам маркуч от колектора както съм написал и просто си седи е така отвор през който смуче въздух. Настройката на газовата не е проблем. Единствено ме интересува при запушването на въпросната дупка и настройка на газта какъв ще е ефекта на разхода?

Коментар

Това май никой не може да каже.Само метода проба-грешка

Коментар

То е ясно, че всяка кола си е различна сама по себе си. Чудното ми е, че уж на газта и трябва повече въздух, а пък до тук 70-30% за затварянето на въпросния отвор. :D

Коментар

Обратното на газта и трябва по-малко въздух.Поне това са мойте убеждения и познания.
                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

По важно е колко въздух иска смесителя

Коментар

Нещо се скапа цялата работа. Затворих притока на въздух, направих оптимална настройка на изпарителя и колата си върви супер, НО....Сутрин всичко отива по дяволите. Понеже я карам само на газ (вкл. и палене). Паля я на газ и едвам работи.. на 400-500 оборота и всичко се тресе. На бензин няма такива проблеми. Днес си направих експеримент и я запалих студена пак беше същото веднага отидох при изпарителя и развъртях крана който пуска газта в плочката и ефекта беше още по-зле. След това го завих почти докрая и колата взе да работи нормално за около 10 мин, докато не загря. Когато загря направо загасна и неискаше да пали, докато не върнах предното положение на винта за газта при което пуска повече газ. На какво може да се дължи това, защото нещо не си го обяснявам. Студена и трябва съвсем малко газ да влиза, за да работи добре, а като загрее трябва доста повече. P.S. След като веднъж загрее. През целия ден си върви супер с оптималния вариант, който съм направил.

Коментар

Колата се дави от ниската температура на газта, освен това студен изпарителя ти позамръзва.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Колега запуши всички дупки и остави само тази на главния маркуч ,разварти от тройника газ колкото да се изфорсира колата и сигурно ще и трябва още един оборот на врътката ,ако колата има нестабилен ход пробвай да и го настроиш от врътката на изпарителя ,и ако не се получава затапи малко главната тръба от където дърпа въздух и пробвай пак !.. на моята трябва всичко да е затапено ,само главната тръба е затапена на половина и чак тогава мога да си регулирам изпарителя ,и колата върви супер и гори 10-11 в София вече.. а на бензин не ми влияе колко е затапена.. единствено на газ и трябва малко въздух за да може да се регулира .. и при затапване напълно на тръбата трябва да тръгва да ти гасне колата
                        FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Да де ясно, ама отговор на въпроса ми не видях. Няма как да замръзва при положение, че цяла зима го карам само на газ.

Коментар

Не разбрах с какъв изпарител си?Трябва да регулираш чувствителността и празния ход

Коментар

S_BANKOV написа:
                              Колата се дави от ниската температура на газта, освен това студен изпарителя ти позамръзва.
                              имаме участник познал точните килограми......сега газта е предимно бутан ,трябва да се стопли за да се изпари ,зимата уж е 50/50 с пропан ,който се изпарява лесноцентровай я на загрял двигател ,па подгрявай при първо палене за 3-4 минути на безин и тогава обръщай на газ,при топъл двигател е лесно....
                              типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                              хюндай акцент 1.5 CNG
                              киа каренс +метан

Коментар

Working...
                              X