Колеги имам г.и. фобос който има мап сензор и на края на газовата рейка и сензор налягане.Сензора за налягане е развален и на неговото място сложих манометъра с който си меря бензина.При даване на контакт показа 1300 мбара,но при запален двигател и празен ход показва 500 мбара а при подаване на газ качва до 1000-1100 и пада на 500 като пусна газта.Като се има предвид че от това налягане трябва да се извади и мапа който е около 270 мбара на празен ход ,значи ли че налягането ми е много ниско и изпарителя ми се нуждае от почистване.Въпроса ми е породен от това ,че след автонастройката фобоса върви добре в ниски и средни обороти ,на място се форсира до прекъсвач и ако задържа газта за 5 сек. докрай на 1 ва или 2 ра пак прави 6000 об ,но вчера излезнах извън града и направя ли едно ускорение с пълна газ на 1 ва и 2 ра ,задържайки педала за газта натиснат докрай за повече от 10 сек и колата забива нос все едно и свършва газта и повече от 4500 об не вдига.И затова си мисля дали изпарителя не е запушен с мизерии и да не може да минава достатъчно газ.Пробвах и с турбо и с икономичната нстройка и няма никаква разлика пак прави така ,а двете нстройки съм ги бутнал на -10 и + 10 %.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измерване на налягането на газта с манометър
Collapse
X
-
Сори ама аз вдигам ръце.1. ГИ не е изряден, казах ти купи си подходящия мап сензор, обнови му фирмуера до последния възможен, сложи му подходящи температурни датчици.2. ако ще я караш таз кола - купи едни мембрани и ги смени.3. при форсиране налягането пада, а при кът офф се увеличаваи не на последно място:4. направи я перфектна на бензин, тогава гледай газта.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Реклама
Collapse
Коментар