Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo 1.6 - проблем с нов ГИ - Bardolini MAX OBD 4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Адаптацията я правих с ФЕС но не съм сигурен дали я направих правилно, затова питам дали след ресетване е нормално да ми мига таблото и да изписва Engine Failure докато не се настрои ЕКУто или просто нещо не е наред. Грешки с ФЕС-а показва че няма затова се чудя дали нещо не направих както трябва.

Коментар

Направи пак адаптация, покарай на бензин и тогава да видим какво ще е положението.
      Play Golf ,but not drive golf!!!
      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Най-добре прочети първо мануала за тези адаптации,ако нещо не ти е ясно по-добре не пипай.
        OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Оправи се най накрая. Между другото мануала в ФЕС/МЕС казва да се държат оборотите - 3 пъти на 4500 за по 3 секунди. Поне 5 пъти го направих това и не можа и не можа да се оправи. На края прочетох във форума multiecuscan, че нещата се оправят след като се държи газта, 3 пъти по 10 секунди на 5000 обороти. Направих го и таблото спря да мига най накрая.

Коментар

След снощният ресет, сутринта към работата пуснах Лог на ламбда сондите, забелязах че има разминаване между двете като по съм склонен да вярвам на долната сонда, след катализатора. Но така и не мога да разбера дали горната е за смяна.
            Прикачени файлове

Коментар

1. сондите се гледат на загрял двг2. основната ти е 1вата3. нямаше ли 3 сонди ?4. пак не става ясно на какво гориво си ги "логвал"
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да, извинявам се пак забравих да напиша, на бензин беше. На газ не съм я карал все още за да ме се шашка ЕКУто. Иначе с 2 сонди съм, една преди и една след катализатора.

Коментар

andrei_k написа:
                  Оправи се най накрая. Между другото мануала в ФЕС/МЕС казва да се държат оборотите - 3 пъти на 4500 за по 3 секунди. Поне 5 пъти го направих това и не можа и не можа да се оправи. На края прочетох във форума multiecuscan, че нещата се оправят след като се държи газта, 3 пъти по 10 секунди на 5000 обороти. Направих го и таблото спря да мига най накрая.
                  Това се прави ( с вдигането на обороти и задържането) след ресетване на датчик колянов вал(третата опция във ФЕС Phonic wheel learn reset) А иначе самата самоадаптация е хубаво да се направи на студен двигател за да може да мине през повече режими. От лога дето си качил нещата изглеждат добре ,следващият път не я форсирай а я остави да си загрее на тихи обороти Аз гледам параметъра ламбда сензор интегратор трябва при идеална работа на ДВГ когато е загрял да е в рамките 0,98-1,02 При теб е там. Така че не бързай да сменяш сонда, по скоро я закарай при някой който кадърно да ти настрои Бардолинито.Почти съм сигурен че като минеш на газ този параметър ще почне да става все по голям от 1 защото не са ти включили на ГИ да реагира обратно, и това ще ти омазва работата на бензин.

Коментар

Колега, тоз катализатор за какво са го сложили там?Как така искаш двете ламбди да показват едно и също.И не се гледат числа в логовете , а графики на двете сонди , едновремено записани.Колко пика има за дест секунди и колко е платото при пика.Двете ще показват едно и също ако нямаш катализатор.
                    FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Точно затова и попитах, дали е нормално едната да отчита богата а другата бедна смес, не че съм искал или мислил, че трябва да показват двете еднакво . Просто докато не сложих газовата, никога не съм се интересувал какви стойности показват или какви трябва да показват сондите. Долната изгоря преди 2 години, смених я и толкова, но горната все още е фабричната на 160 000 км и затова се съмнявам, че може би не отчита вярно или както и казват - мудна. Освен това забелязвам неща на които преди не съм обръщал внимание, усещам че ми придърпва и на бензин на моменти, макар че не е като на газ но и на свободен ход докато падат оборотите има вибрации и леко закъсняване на газта при рязко потегляне. Естествено това може да се дължи на сума ти други неща, бобини, кабели, тампони, дросел, MAP сензор, гърнета... Както и да е, поръчах и утре сменям сондата за да съм сигурен че всичко е наред, и след това отивам за настройка. После ще пиша дали е имало ефект.

Коментар

bobi_bravo написа:
                        На една от снимките се вижда че вакума за мап сензора е взет от първи цилиндър, там е слаб и може да не е достатъчен. Трябва да се вземе от горната част на колектора.
                        Как си обясни това ? По голяма глупост не бях чел от доста време. В колекторите вакума е еднакъв на всички места стига да е след клапата на газта.

Коментар

qnisZ написа:
                          bobi_bravo написа:
                          На една от снимките се вижда че вакума за мап сензора е взет от първи цилиндър, там е слаб и може да не е достатъчен. Трябва да се вземе от горната част на колектора.
                          Как си обясни това ? По голяма глупост не бях чел от доста време. В колекторите вакума е еднакъв на всички места стига да е след клапата на газта.
                          Мисля че науката е безсилна в този случай.

Коментар

qnisZ написа:
                            bobi_bravo написа:
                            Ако разполагаш с манометър за измерване на вакум, вземи и измери от мястото за което говоря какъв е вакума във различните режими на работа на мотора, после повтори същата процедура от горната част на колектора и ако можеш си обясни разликите. Защо ли тези празноглавци дето измислят моторите взимат вакумите за серво, мапове, регулатори от централните части на колекторите, а не от единичните входове към цилиндрите? Също си задавам въпроса защо ли като са правили този мотор на Бравото не са взели вакума за бензиновия регулатор от 4 силиндър, а са хабили 40см. маркуч до общия колектор? Можеш ли да си го обясниш?
                            Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
                            Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

bobi_bravo написа:
                              Защо ли тези празноглавци дето измислят моторите взимат вакумите за серво, мапове, регулатори от централните части на колекторите, а не от единичните входове към цилиндрите?
                              Subaru Legacy - боксер, 2.0, за сервото взимат вакуум от 2ри или 4ти цилиндър.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Там има пулсации,за сервото не са проблем но за мап и разни регулатори са,особено с тея дълги колектори
                                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                                X