Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo 1.6 - проблем с нов ГИ - Bardolini MAX OBD 4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И къде са го вързали на К линията ли (7ми пин) ?Щото все си мисля, че може по КАН.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Май 7-ми пин
      Прикачени файлове

Коментар

Ох сладури, аз ако съм отивам и да си взимат газовата и да ти слагат 5 тапи на пробитите места и бегом в друг сервиз.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ем то ако им кажа да си вземат уредбата, ще задържат пари за монтаж които ще са половината можеби, така че вече съм се хванал на хорото.

Коментар

emzo написа:
            Ох сладури, аз ако съм отивам и да си взимат газовата и да ти слагат 5 тапи на пробитите места и бегом в друг сервиз.
            И аз така мисля! Колегата е избрал сервиза според цената на газовата май,евтиното излиза скъпо в повечето случаи.
            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Цената беше фактор но най вече ги избрах защото ми бяха наблизо до работата, на 20 мин пеша и мислих че ако се наложат пренастройки или нещо друго ще мога да скоча на обяд или рано сутрин... ма то какво стана

Коментар

:D Най накрая колата се оправи, смениха рейката с друга, пак Rail но с червени инжектори. Явно старата е била от дефектните, въпреки че момчето каза, че не вярва да е от същата, дефектна партида от миналото лято. Както и да е, сега колата потегля добре, не придърпва и гасне и засега почти не намирам разлика с бензин. Нова настройка не правиха понеже двигателя работи добре, така че засега остава да следя как ще е разхода. Благодаря на всички които се отзоваха

Коментар

Значи Валтек са ти боднали, както и да е.Сега ще пишеш пак след седмица- две, като се обози ЕКУ бензин
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

andrei_k написа:
                    :D Най накрая колата се оправи, смениха рейката с друга, пак Rail но с червени инжектори. Явно старата е била от дефектните, въпреки че момчето каза, че не вярва да е от същата, дефектна партида от миналото лято. Както и да е, сега колата потегля добре, не придърпва и гасне и засега почти не намирам разлика с бензин. Нова настройка не правиха понеже двигателя работи добре, така че засега остава да следя как ще е разхода. Благодаря на всички които се отзоваха
                    Аз си скъсах нервите с тези рейки.Иначе сега мога малко да обясня(поне до каквито изводи съм стигнал) , със скапаната рейка (гумичките и се скапват и почва да пуска повече газ) сместа става супер богата . Коефициента ламбда е 1 - идеална смес 14,7/ 1 въздух/ бензинпо малко от 1 богата смес повече от 1 бедна смес. При мен Мареа 1,6 16v пластмасов колектор ,когато е на газ нещата са наобратно , при обогатяване на газ показва ламбда по голямо от 1(бедна смес) и обратно и понеже бенз.комп е самоадаптивен става мазано. Та на Бардолинито има опция инверсна корекция ОБД т.е. да реагира обратно, от там ти бяха такива показанията във ФЕС за ламбда сонда 1. Мисля че до 3-4 дена ,ако не е включена ще почне да пали по трудно на бензин и в началото да забива предница и глъхне.

Коментар

Значи ще следя, между другото може и да издърпах дявола за опашката и се похвалих напразно. Сега вечерта слязох да обиколя едно кръгче в квартала и веднага след първото прехвърляне на газ, оборотите паднаха и колата угасна. След това покарах малко на бензин, върнах на газ и колата си работеше нормално все едно на бензин. Ще вида утре как ще се държи но все още се съмнявам че ламбдата си е за смяна.

Коментар

Не бързай да сменяш. Нормално е в началото да прави номера. При мен налягането на редуктора играеше докато беше нова газовата известно време ,и след това заспа. Не е лошо да я погледнеш с ФЕС. И другото дето си го мисля е че с нова рейка не е лошо да си мине настройки пак,поне така пише в страницата на БСМ , че въпреки че е самоадаптивен пак си минаваш настройки. Също така е хубаво преди да и правят настройки да се ресетне бензиновото еку.Общо взето при мен нещата станаха малко по добре откакто си взех кабели за бензиновото и газово еку Не че не излизат други глупости о време на време. Например нов дросел от миналата седмица , ама нали са чисто нов внос всичките(коли) и някой ги е изхвърлил вече. Ако започне да ти прави номера ресетни бенз. еку и виж тогава на бензин какво се случва с ламбда сондите , ако пак ти показват същите глупости е за смяна ,ако не - насройка на ги.

Коментар

Колега обади се в офиса на БСМ и сподели своят проблем. Те са отзивчиви и ще ти кажат какво да направиш, дали ще дадат инструкции на монтажниците или ще отидеш в офиса им, за да я настроят там. Управителя се казва Христо Василев - 0888 801 634 - човек които разбира от нещата и има опит с различните двигатели.

Коментар

Това намери сайта http://bgwhois.com/ за сайта на Италианските газови NIGS.
                            Прикачени файлове
                            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Помощ колеги направих ресет с FESa, Self adatation reset и сега постояно ми мига на таблото Engine Falure. Развалих ли нещо?

Коментар

Извинявай за глупавия въпрос, но сигурен ли си на 100%, че колата е изправна при работата си на бензин. Адаптацията нали е направена само на бензин? Сега като пише това съобщение закачахте ли я да видите какво дава ФЕС/МЕС?
                                Play Golf ,but not drive golf!!!
                                Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                                C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
                                X