Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo 1.6 - проблем с нов ГИ - Bardolini MAX OBD 4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ако не е тайна в кой сервиз ти я монтираха? .... аз се занимавам с диагностика на ги ако искаш мога да погледна, ако ти реша проблема плащаш, ако не НЕ.
    Punto Sporting turbo
    Alfa Romeo 164 super
    brava 1.6 16v

Коментар

На една от снимките се вижда че вакума за мап сензора е взет от първи цилиндър, там е слаб и може да не е достатъчен. Трябва да се вземе от горната част на колектора.
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
      Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Хм, това не е ли горната част на колектора.
        Прикачени файлове

Коментар

Имам в предвид горе при маркучите, от там се взима вакума за сервото и там е най-силен. Точно това където си показал трябва да се премести, отворите на дюзите трябва да са пробити на 2мм. и да се настрой отново.
          Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
          Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

bobi_bravo написа:
            На една от снимките се вижда че вакума за мап сензора е взет от първи цилиндър, там е слаб и може да не е достатъчен. Трябва да се вземе от горната част на колектора.
            Аз мисля че е взет от четвърти цилиндър! Но не е май там проблема.
            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Симптомите с проблемните рейки бяха същите като тези които описваш. Едната беше на мой приятел на колата , а другата на моята кола. Рейките са произведени в периода май -август миналата година . На самата рейка има месец и година отпечатани.

Коментар

Утре ще им кажа да проверят кога е произведена рейката и направо да слагат бърза. Преди малко свързах лаптопа с FES, запалих на бензин и ми изписа грешка P0130 - O2 Sensor (1), също забелязах че горната сонда преди катализатора отчита бедна смес, а долната богата, това нормално ли е или означава че има проблем. Възможно ли е горната сонда да е за смяна и тя да обърква нещата, долната я смених преди 2 години, но горната си е още заводската.
                Прикачени файлове

Коментар

Ги то взима сигнал от ламбда сондата, виж като са вързвали кабела да не са я разкачили или прекъснали.

Коментар

Не е разкачен, проверих го, грешката изтрих и повече не се показа за сега. Странно ми е защо горната показва бедна а долната богата смес.

Коментар

Направи графика едновремено на двете сонди и я пусни да я видим!На бензин. После може и на газ.
                      FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Преди 2 седмици, се сблъсках с такова бардолини - ми не е лоша системата.Туй Стило е по КАН.Казваш, че на газ тресе мотора и гасне - пусни на бензин и 1 по 1 цилиндрите, докато откриеш кой е проблемния, оттам вече варианти много.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не знам дали правилно съм го направил но пуснах график с двете сонди на празен ход.
                          Прикачени файлове

Коментар

Добре де, тези стойности които показва горната сонда, не са ли странни, не трябва ли да показва повече от 0,2V-0,3 V, долната отчита около 0,95 V. Питам защото ми е странно, дали това придърпване може да се окаже от тази сонда, уж на газ такива проблеми си проличават доста повече от на бензин.

Коментар

Тука няма да ти се помогне, търси човек да ти настрои уредбата или да ти провери монтажа.И то само ако на бензин е изрядна. Лога не става ясно, на какво гориво е правен.Ако е на бензин , започни с адаптация на бензиновото ЕКУ и не я карай на газ.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да, само на бензин го направих понеже за да вкарам кабела за диагностика трябва да разкача една жица от газовата уредба която вместо да я запоят отзад, те са я напъхали отпред в буксата. Явно е за OBD-то но ако я разкача за да вкарам кабела, незнам дали ще отчита правилно.

Коментар

Working...
                                X