Здравейте колеги, направи ми впечатление че докато карам и се чува едно скърцане от газовата бутилка. На случаен принцип е може да стане 1 път на 5 мин може и 1 път на 15 мин като продължителност е 2-3 секунди. Прави го и след като съм изгасил мотора, докато изтинте. С турска евросонда съм. Миналато лято също скърцаше, зимата сякаш не се чува. Бутилката ми е 20литра и винаги като зареждам пълня до горе (16,8литра газ побира). Та въпроса ми е възможно ли е да изпуска налягане сондата и затова да се чува този звук? И има ли от какво да се притеснявам? П.С. Не съм сигурен че е от бутилката, но се чува от задната част на колата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прискърцване от газовата бутилка
Collapse
X
-
Ам...момчета, нали знаете, че вътрешната част на нивомера ви е подвижна? (Не, че и аз не се чудих, като го чух за първи път, но бързо загрях какво е )По-конкретно представлява една "тел" с поплавък накрая , която се движи според нивото на газта.Когато шофирате, газта в бутилката се люшка и когато спрете, отнема време да се успокои. Заедно с нея се полюшва и този поплавък, който издава въпросните звуци.Ако постоите известно време ще чуете как амплитудата се променя и постепенно шумът спира.Те това еFiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар