Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сложих газ - прояви се проблем.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сложих газ - прояви се проблем.

Здравейте.Сложих газова на Браво - 1.4, 12 клапана, моноинжекция.До поставянето и всичко беше вред.След като е поставих се появи следният проблем: При първоначално палене, докато автомобила все още не е загрял държи мн. високи обороти на газ /около 3000/, а ако запаля първоначално на бензин колата започва да прекъсва. След като загрее напълно всичко се нормализира. Не знам накъде да се насоча за да оправя проблема. Забравих да кажа, че е сложена газова плочка/под моноинжекцията/ като върху плочката съм сложил някакво уплътнение/дадоха ми го за моноинжекция БОШ/. Плочката съм е сложил с широката част надолу - правилно ли е поставена. Прекъснати са бензиновата помпа и дюзата посредством релета. Взел съм индукцията от четвърти цилиндър.С превключвател за автоматично превкл. на газ и бензин съм - откъде взима сигнала за превключването?Благодаря на всички отговорили.
    BRAVO 1.4, 12 V

Сигнала се взема от някой от кабелите за свещите. Провери си всичко отново, има нещо сбъркано.

Коментар

Прилича като да взима въздух отнякъде.

Коментар

След поставянето на Газовата, колата бе ли настроена на газ-анализатор? Без това НЕ МОЖЕ!
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
          След поставянето на Газовата, колата бе ли настроена на газ-анализатор? Без това НЕ МОЖЕ!
          Може може. Относно монтажа на плочката не съм сигурен без да я видя ама идеята е отвора където излиза газта да гледа към дроселната клапа. Инъче е правилно да има подложка над смесителя за да надига дюзата. Предполагам ,че няма емулатор за ламбда сондата. Или си я откачил или ... ? Предполагам , че след монтажа като си я покарал на газ , кой знай какво е видял компа на ламбда сондата. Възможно е да държи високи обороти и от заял стъпков мотор , ама щом казваш , че на бензин прекъсва предполагам , че не дига 3000 оборота. Това всъщност прекъсване ли е или ти "дъвче мотора" . Може би пропушва черно или смърди на неизгорял бензин. Все си мисля , че е от адаптация . Кажи как е ламбда сондата -в смисъл закачена или не или ....По отношение на индукцията няма значение от кой цилиндър е хваната. И понеже питаш точно от това ключа решава да ти пусне газта и оттам ти мери и оборотите.
          не подценявайте италианските коли
          Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

kalin555 написа:
            Danchojn написа:
            Може може. Относно монтажа на плочката не съм сигурен без да я видя ама идеята е отвора където излиза газта да гледа към дроселната клапа. Инъче е правилно да има подложка над смесителя за да надига дюзата. Предполагам ,че няма емулатор за ламбда сондата. Или си я откачил или ... ? Предполагам , че след монтажа като си я покарал на газ , кой знай какво е видял компа на ламбда сондата. Възможно е да държи високи обороти и от заял стъпков мотор , ама щом казваш , че на бензин прекъсва предполагам , че не дига 3000 оборота. Това всъщност прекъсване ли е или ти "дъвче мотора" . Може би пропушва черно или смърди на неизгорял бензин. Все си мисля , че е от адаптация . Кажи как е ламбда сондата -в смисъл закачена или не или ....По отношение на индукцията няма значение от кой цилиндър е хваната. И понеже питаш точно от това ключа решава да ти пусне газта и оттам ти мери и оборотите.
            Колега. Ламбда сондата си е закачена.... нищо не съм пипал по нея. Какво трябва да направя????
            BRAVO 1.4, 12 V

Коментар

Не съм сигурен дали няма да се наложи да се ресетне компа. Май,че на 1,4 мотора се оправяше с разкачане на акумулатора. Пробвай това поне е лесно. Примерно я разкачаш вечерта и на другата сутрин я запали на бензин и я покарай само на бензин да видиш как е . Ако се оправи това означава , че компа се е адаптирал наново. Оттам насетне за да караш на газ слагаш ламбда емулатор. Инъче като превключиш на газ и за нула време ще се оплеска пак и на бензин ще е както е сега. Мисля , че някои откачаха ламбда сондата когато е на газ за да не прави погрешна адаптация , ама си мисля , че и с откачена ламбда ще се оплеска . Може би тогава проблема ще е друг ама пак няма да работи като хората. Ламбда емулатора не е труден за поставяне. Имаш да свържеш 4 жици и да прекъснаш една. Според мен там ти е проблема а не от регулиране на газовата.И пак да питам на бензин държи ли 3000 оборота.
              Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

kalin555 написа:
                Не съм сигурен дали няма да се наложи да се ресетне компа. Май,че на 1,4 мотора се оправяше с разкачане на акумулатора. Пробвай това поне е лесно. Примерно я разкачаш вечерта и на другата сутрин я запали на бензин и я покарай само на бензин да видиш как е . Ако се оправи това означава , че компа се е адаптирал наново. Оттам насетне за да караш на газ слагаш ламбда емулатор. Инъче като превключиш на газ и за нула време ще се оплеска пак и на бензин ще е както е сега. Мисля , че някои откачаха ламбда сондата когато е на газ за да не прави погрешна адаптация , ама си мисля , че и с откачена ламбда ще се оплеска . Може би тогава проблема ще е друг ама пак няма да работи като хората. Ламбда емулатора не е труден за поставяне. Имаш да свържеш 4 жици и да прекъснаш една. Според мен там ти е проблема а не от регулиране на газовата.И пак да питам на бензин държи ли 3000 оборота.
                Колега. Поогледах газовата и установих, че маркучлетата на газта които са поставени на плочката са прегънати. Пооправих ги, порегулирах отново от тройника и сега като е студена държи около 2000 оборота.
                BRAVO 1.4, 12 V

Коментар

Аз пак ще кажа, нищо не правите без газ-анализатор. Нито дебита е регулиран нито оборотите.

Коментар

Стига с тоя газ анализатор. На колегата колата му прави грешни смеси по начало най -вероятно от натрупани грешки и кой знай какви газаджиийски изпълнения. Настройка на газова може да се направи и на ухо стига да му разбираш. А и не чак толкова за голямо разбиране. На моята кола като не съм я карал на газ анализатор да не би да не е добре вече 50 хил. км . То като всичко се направи като хората чак тогава може да се настрои на анализатор ако е толкова важно. Освен това с тоя газ анализатор настройката е за момента като падне температурата на околния въздух с 10 градуса какво правим според вас ?! - какво ще покаже газ анализатора като се има в предвид че горивото от изпарителя и тройника е константа настроена при темп. на въздуха по-висока от моментната. Даже на един обикновен двигател с карбуратор ще има същия ефект. Същия ефект ще има при смяна на надморска височина заради разликата в атмосферното налягане. А газовия изпарител е един много ама много опростен карбуратор. И добре колега Danchojn като пратиш колегата да му вземат парите за настройка как ще му се оправи работата на бензин. Да позная ли ? - Газ анализатор. Поздрави !!!
                    Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Здравейте.Сложих газова на Браво - 1.4, 12 клапана, моноинжекция.До поставянето и всичко беше вред. Кой е казал че автомобила не е наред на бензин? Човкеа е казал, че е пипнал елементарни неща и е свалил 1000об. Тези ефекти и на мен са ми познати. Парите за газ анализатор не са дадени напразно пари. Като се иска газ това е задължително за ГУ. Те и някои сервизи дето монтират ГИ също правят на слух настройките та какво остава за ГУ. Ти на слух как прецени какви са ти смесите. 99% съм убеден, че сместа ти не е оптимална.

Коментар

Колега Danchojn автора на темата още в първият си пост е написал че на бензин прекъсва колата. Или това е нормално. Пипнал е елементарни неща като прегънатия маркуч и е увеличил дебита на газта с което е пообогатил сместта малко и затова са му паднали оборотите.Ако сместта я е обеднил също може да паднат оборотите ама не знам накъде е въртял тройника ама няма значение. Ти наясно ли си 1,4 мотора как си регулира оборотите. Аз понеже съм карал такава кола знам и ще ти кажа че тия обороти са от записани глупости в компа. И още нещо настройката на колата ми не е оптимална и никога не е била , просто защото на обикновенна АГУ никога няма да е оптимална . В предния си пост написах защо ама явно не си го прочел. Взими един мултицет и виж какво показва ламбда сондата на празен ход и при подаване на газ и ще разбереш . Пробвай така да я настроиш. Ако при всички режими на мотора постигнеш оптимална смес то евала. Ако можеше да се настрои оптимално нямаше да се слагат симулатори за ламбда сонда примерно и нямаше да се налага зиме лете да се коригира настройката на изпарителя или при смяна на въздушен филтър и т.н. Ако сега колегата я настрои на въпросното чудо на техниката след месец като мине 1000-1500 км вече сместта няма да е същата заради позапушения въдушен филтър и какво всеки месец на онова как му беше името.........аааа газ -анализатор. Това обаче не означава ,че ако сега се регулира правилно колата няма да работи добре след месец. Аз казах . Хау !!!
                        Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Стига с тези глупости, защото на мен с прословутия газ анализатор ми направиха бедна сместа и колата започна да гърми!
                          1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Tempras написа:
                            Стига с тези глупости, защото на мен с прословутия газ анализатор ми направиха бедна сместа и колата започна да гърми!
                            Ето още един пример за липсата на оптимална смес при АГУ. При АГУ оптималната смес е нормални тихи обороти и добър вървеж с оптимален разход. Това се прави на ухо и с няколко проби. Оттам насетне при експолатацията на колата се налагат леки корекции на сместа от изпарителя заради разликите в температурата на въздуха - най вече зимата когато е под нулата и газтта по колонките е т.нар. зимна газ. А след газ анализатор гърми понеже там я настройват ама на тихи обороти. При преходен режим (отваряне на дросела ) сместта обеднява и понеже оборотите не се вдигат веднага, от компа следва закъснение на запалването и подаването на искра става в момент на застъпване на отворен испускателен и смукателен клапан и там от паразитната искричка следва въпламеняване на газтта в колектора . На това му викаме гърмеж. Този ефект е много много рядък при моделите с делко които нямат запалване с паразитна искра. За да работи стабилно мотора на тихи обороти сместта се обогатява умишлено тогава и риска от "БУМ" е малък и почти е нулев при изправна запалителна система( най - вече кабелите). Така , че можем още много килобайти да изпишем във форума и да не стигнем до никъде . Който както иска да си прави газовата. Аз съм си ок. и моите близки и приятели съм уредил с добре работещи уребди. Оттам насетне мога да давам съвети и толкова. Всеки си преценява и понякога се стига до истината по трудния начин. От мен много здраве и поздрави.
                            Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Ами то който ползва газ анализатор, трябва и да разбира какво да прави с него :D Типичен пример за некомпетентно отношение. Колега Кalin555 90% съм съгласен с теб. Никога една ГУ не работи оптимално в различните режими. Така е в това спор няма. Но в случая, колегата с проблема вообще не знае според мен къде е дебита и къде са оборотите. Газ анализатора със сигурност ще го отведе близо до истината, когато с него работи компетентен човек. Освен това, дори на бензин да му прекъсва, на газ може и да е добре, защото не се знае от какво прекъсва, щом прекъсва. Видял е мненията ни, да прецецени как ще постъпи. За мен на татък не може да продължи без да е ясна настройката на ГУ. Иначе само си пишем. Поздрави. Успехи.

Коментар

Working...
                              X